Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Fumat costisitor pentru un tânăr din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » Fumat costisitor pentru un tânăr din Miercurea Ciuc
Fumat costisitor pentru un tânăr din Miercurea Ciuc

Fumat costisitor pentru un tânăr din Miercurea Ciuc

A ieşit din carantină pentru a-şi cumpăra un pachet de ţigări şi s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei

Un tânăr de 20 de ani din municipiul Miercurea Ciuc a primit o amendă de 1.000 de lei, din cauză că a ieşit din carantină pentru a-şi cumpăra un pachet de ţigări în cea de-a doua zi de Crăciun. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita a informat că reprezentanţi ai Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, care se aflau în misiune de verificare a persoanelor carantinate la domiciliu, ca urmare a noilor măsuri dispuse de autorităţi pentru prevenirea şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, nu au găsit la domiciliu bărbatul asupra căruia fusese dispusă măsura carantinării, începând cu data de 19 decembrie, când trecuse frontiera de stat.
Jandarmii l-au găsit pe bărbat într-un magazin din apropiere, unde, potrivit afirmaţiile sale, se deplasase pentru a-şi achiziţiona ţigări, nerespectând astfel prevederile legale şi a fost sancţionat în conformitate cu art. 65 din Legea 55/2020, pentru „nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de izolare la domiciliu (…)”.
IJJ Harghita a precizat că la sfârşitul săptămânii trecute au fost verificate de către patrulele de jandarmerie peste 300 de persoane în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de izolare sau carantinare la domiciliu. „În continuare, vom acţiona pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci dorim ca toţi să conştientizeze faptul că sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante, sens în care nu vom tolera nici o încălcare a legii. Suntem şi vom fi prezenţi permanent la datorie, pentru siguranţa oamenilor!”, a subliniat IJJ Harghita. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.