Firme de reparaţii sau dezmembrări auto, amendate cu 100.000 de lei de Garda de Mediu Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 25 martie 2023
Home » Agricultură/Ecologie » Firme de reparaţii sau dezmembrări auto, amendate cu 100.000 de lei de Garda de Mediu Harghita
Firme de reparaţii sau dezmembrări auto, amendate cu 100.000 de lei de Garda de Mediu Harghita

Firme de reparaţii sau dezmembrări auto, amendate cu 100.000 de lei de Garda de Mediu Harghita

O societate comercială care desfăşura activităţi de întreţinere şi reparaţii auto (cu staţie de vopsire) şi alta care se ocupă cu dezmembrarea autovehiculelor scoase din uz au fost amendate cu 100.000 de lei de către Comisariatul Judeţean Harghita al Gărzii Naţionale de Mediu. Cele două firme au fost amendate deoarece nu deţineau acte de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului. Sancţiunile au fost aplicate pe parcursul săptămânii trecute, în urma unor controale efectuate de comisarii pentru protecţia mediului împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita.

Pe lângă amenzi, societăţilor comerciale li s-au impus măsuri de conformare la prevederile legislative.

Tot săptămâna trecută, Garda de Mediu Harghita a sesizat organele de cercetare penală în cazul operatorului economic care a demarat în cursul anului 2020 proiectul de amenajare a unui lac piscicol, incluzând şi devierea unui curs de apă în extravilanul municipiului Miercurea-Ciuc, fără a deţine actele de reglementare emise de autorităţile din domeniul protecţiei mediului şi al gospodăririi apelor. Anterior, societăţii comerciale în cauză i s-a aplicat o amendă şi sancţiunea complementară de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială. Operatorul respectiv nu a îndeplinit măsura complementară, motiv pentru care sunt sesizate organele de cercetare penală.

„Proiectele care se construiesc pe ape sau care au legătură cu apele se supun prevederilor Legii nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi este interzisă realizarea acestora fără obţinerea deciziei etapei de încadrare/acordului de mediu şi a aprobării de dezvoltare”, a informat Garda de Mediu Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.