Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Filiala ALDE Harghita a solicitat conducerii centrale a partidului organizarea unui congres în procedură de urgenţă, pentru alegerea unei conduceri unice | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Politic » Filiala ALDE Harghita a solicitat conducerii centrale a partidului organizarea unui congres în procedură de urgenţă, pentru alegerea unei conduceri unice
Filiala ALDE Harghita a solicitat conducerii centrale a partidului organizarea unui congres în procedură de urgenţă, pentru alegerea unei conduceri unice

Filiala ALDE Harghita a solicitat conducerii centrale a partidului organizarea unui congres în procedură de urgenţă, pentru alegerea unei conduceri unice

Delegaţia Permanentă Teritorială a Filialei ALDE Harghita a hotărât, sâmbătă, să solicite conducerii centrale a partidului convocarea unui congres extraordinar, care să aibă loc cel târziu până la finalul acestei luni şi în care să se aleagă o conducere unică.

La sfârşitul şedinţei Delegaţiei Permanente, ce a avut loc în municipiul Miercurea-Ciuc, preşedintele Filialei Teritoriale Harghita a Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), Claudiu Sere, a declarat că hotărârea a fost luată în unanimitate de cei 39 de delegaţi prezenţi.

La rândul său, vicepreşedintele ALDE, Ionică Anuţoiu, care este şi coordonator regional al formaţiunii, a spus că încă de când a avut loc fuziunea dintre Partidul Liberal Reformat (PLR) şi Partidul Conservator (PC) s-a stabilit organizarea unui congres extraordinar după alegerile generale, în vederea stabilirii unei conduceri unice. „Când a fuzionat PLR-ul cu PC-ul s-a stabilit că, după alegerile generale, va fi un congres care să stabilească o conducere unică, să nu mai fim bicefali. Pentru că e neproductiv, aţi văzut şi la alţii, e neproductivă o asemenea conducere, începând de la structurile cele mai de jos până la conducerea centrală a partidului. Fapt pentru care, «venind sorocul», anumite organizaţii judeţene ale partidului, printre care şi Harghita, solicită conducerii centrale organizarea unui congres extraordinar care să aleagă o conducere unitară”, a declarat vicepreşedintele ALDE.

De asemenea, Ionică Anuţoiu a spus că, în urma informărilor venite de la alte filiale ale partidului, s-ar contura ziua de 28 martie ca dată la care urmează să aibă loc congresul extraordinar.

Tot în şedinţa de sâmbătă şi tot în unanimitate s-a votat şi completarea Biroului Politic Teritorial ALDE Harghita cu doi vicepreşedinţi – Mircea Matei (fost candidat din partea formaţiunii la alegerile pentru Camera Deputaţilor) şi Gheorghe Iojiban (primarul oraşului Bălan) – şi patru membri: Octavian Malacu, Sorin Szász, Gheorghe Cristinoi şi Marcel Voaideş.

Totodată, s-au luat măsuri în vederea dezvoltării filialei, Claudiu Sere precizând că sunt aşteptaţi în partid „atât români, maghiari şi de alte naţionalităţi, cu o condiţie: să fie fideli acestei ţări”.

∗∗∗

În legătură cu scrisoarea deschisă a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş adresată şi preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu (co-preşedinte ALDE), prin care conducerea FCRCHM a solicitat acordarea unei audienţe în care să fie prezentate greutăţile cu care se confruntă comunităţile româneşti din cele trei judeţe, liderul ALDE Harghita a amintit că o invitaţie în acest sens a fost deja făcută la şedinţa Forumului de la Tulgheş, de la sfârşitul anului trecut. „Invitaţia noastră rămâne valabilă. (…) Noi o să facem diligenţele pe linia noastră şi o să luăm legătura cu cabinetul d-lui Tăriceanu şi o să încercăm să obţinem acea întrevedere pe care o doreşte de această dată conducerea Forumului”, a spus Claudiu Sere. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.