Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Eduard Novák, premiat de federaţia europeană de ciclism! | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Sport » Eduard Novák, premiat de federaţia europeană de ciclism!
Eduard Novák, premiat de federaţia europeană de ciclism!

Eduard Novák, premiat de federaţia europeană de ciclism!

Singurul campion paralimpic din istoria României, Eduard Carol Novák (40 ani) a primit în weekend o diplomă de merit din partea Uniunii Cicliste Europene (UEC) cu ocazia celui de-al 30-lea congres al forului continental, desfăşurat la Bruxelles.

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism a fost premiat pentru munca depusă la dezvoltarea şi promovarea ciclismului românesc şi cel european chiar de şeful UEC, francezul David Lappartient (reales preşedinte UEC cu ocazia acestui eveniment), şi de celebrul Viatcheslav Ekimov, triplu campion olimpic şi preşedinte al Federaţiei Ruse.

Pe lângă distincţie, Eduard Novák a fost ales în calitatea de delegat de vot din partea UEC pentru următorul Congres UCI (Uniunea Ciclistă Internaţională) alături de reprezentanţii altor 14 ţări din cele 50 de federaţii europene prezente la alegeri.

Sunt foarte mândru de această apreciere din partea UEC. A fost o onoare să fiu premiat de două personalităţi ale ciclismului european şi mondial. Sunt optimist că respectul forurilor internaţionale pentru ciclismul românesc din ultima perioadă va duce la dezvoltarea acestui sport în ţara noastră în anii următori!”, a declarat Eduard Carol Novák, ales vicepreşedinte al forului balcanic în decembrie 2016. (Departamentul Media FR Ciclism)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.