Fetița de 4 ani, care a ajuns la spital, ieri, după ce a mâncat dintr-o prăjitură cu marijuana, este în stare bună și a fost externată | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Societate » Fetița de 4 ani, care a ajuns la spital, ieri, după ce a mâncat dintr-o prăjitură cu marijuana, este în stare bună și a fost externată
Fetița de 4 ani, care a ajuns la spital, ieri, după ce a mâncat dintr-o prăjitură cu marijuana, este în stare bună și a fost externată

Fetița de 4 ani, care a ajuns la spital, ieri, după ce a mâncat dintr-o prăjitură cu marijuana, este în stare bună și a fost externată

Fetița în vârstă de 4 ani din Miercurea Ciuc, care a fost dusă, ieri, de părinți la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, după ce a mâncat dint-o prăjitură care conținea marijuana, a fost externată în această după-amiază, starea ei de sănătate fiind bună.

„Starea de sănătate a fetiţei este bună, nu prezintă nicio complicaţie şi se simte bine, motiv pentru care a fost lăsată la domiciliu. Totuși, să ții o astfel de prăjitură în frigider, unde un copil de 4 ani are deja acces, părerea mea, este destul de ciudat, o mare greșeală din partea părinților”, a declarat medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţe – SMURD de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Kacsó Jolán.

Potrivit acesteia, fetiţa a fost adusă, ieri, de părinții ei la UPU, după ce a mâncat dintr-o prăjitură pe care aceștia o aduseseră din Olanda, pe ambalajul acesteia fiind specificat conținutul de marijuana.

„A fost adusă cu grețuri și vărsături și i s-au făcut spălături stomacale. A ingerat marijuana, după cum a reieșit și din testul toxicologic, din fericire nu o cantitate mare, pentru că a mâncat un sfert din prăjitură. Cel mai grav este că părinții au ținut așa ceva în casă; bine că nu au ținut altceva, heroină sau cocaină”, a povestit, la rândul său, dr. Adrian Dobrică.

Copila de 4 ani a rămas internată în spital, pentru tratament şi supraveghere de specialitate.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean au anunțat de îndată poliția despre acest caz.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că Poliţia Municipiului Miercurea Ciuc a declanşat imediat o anchetă, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

„Cazul nu este nici pe departe încheiat. Polițiștii de la Crimă Organizată continuă cercetările și ne interesează în mod deosebit cum a ajuns fetița să consume această prăjitură, ca de altfel toate detaliile legate de caz. Pe teritoriul României nu numai consumul de marijuana este interzis, ci și deținerea. În consecință, cei care dețin astfel de droguri riscă o pedeapsă de până la 2 ani de închisoare. Pe de altă parte, cei care introduc în țară asemenea substanțe – prăjiturile au fost aduse din Olanda, riscă până la 10 ani de închisoare. Nu e de glumă cu așa ceva, mai ales din punct de vedere al sănătății, nemaivorbind că în acest caz a fost implicat un copil. Este un semnal de alarmă din care avem toți de învățat”, a conchis Gheorghe Filip.

DANIELA MEZEY

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.