Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc – Recomandări pentru weekend | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Parteneriate media » Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc – Recomandări pentru weekend
Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc – Recomandări pentru weekend

Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc – Recomandări pentru weekend

O săptămână de neuitat se află în spatele Festivalului de Muzică Veche din Miercurea Ciuc, care a început sâmbăta trecută, și a adus pe scenă mari nume ale muzicii vechi. Ultimele trei zile ale festivalului îi așteaptă pe iubitorii de muzică veche cu un program bogat.

Cea de-a XIII-a ediție a Universității de Vară de Muzică Veche se încheie cu două concerte în cadrul cărora studenții participanți își pot etala cunoștințele dobândite publicului larg. Concertele vor avea loc cu începere de la ora 11:00 la Biserica Millenium și de la ora 15:00 la Sala de Festivități a Colegiului Național „Márton Áron”. Tot vineri, de la ora 22:00, lautistul Caius Hera ne va încânta cu piese din manuscrise englezești din secolele XVI-XVII, la Sala de Arme din Cetatea Mikó.

Sâmbătă de la ora 11:00, în curtea Cetății Mikó, va avea loc Ziua Renascentistă a Copiilor, unde atât cei mici, cât și cei mari sunt așteptați să participe la târgul renascentist cu jocuri populare de îndemânare, atmosferă din epoca regelui Matia Corvin, demonstrație de luptă și jocuri renascentiste.

Cu asociația Pörgettyű Népi Játszóház, copiii pot crea bijuterii și jucării din lână, perle, lemn, argilă și piele, prin technici de țesut, pâslă, filare, resucire și întindere.

Alături de colaboratorii Fundației Talentum, copiii pot încerca să creeze instrumente (corn, tobe), accesorii renascentiste, jucării din lemn, brățari și jucării pe tema regelui Matia Corvin.

Membrii ordinului de cavaleri Arany Griff Rend și membrii formației de muzică veche Riverenza vor prezenta dansuri renascentiste, urmată de casa dansului renascentist și prezentare de lupte tradiționale.

După-amiază, de la ora 18:00, formația de muzică veche Carmina Renascentia ne va purta, în incinta Cetății Mikó, pe urmele unor melodii itinerante, iar de la ora 19:00 puteți participa la concertul formației Codex, care anul acesta împlinește un sfert de secol de la înființare.

Ultima zi a festivalului va fi deschisă de corul Ars pro Toto din Miercurea Ciuc de la ora 11:30, la Sanctuarul Franciscan de la Șumuleu Ciuc – Basilica Minor Papalis. Minunata călătorie muzicală de nouă zile va fi încheiată potrivit tradiției cu concertul Orchestrei Baroce a Festivalului condusă de concertmaistru Mónika Tóth, începând de la ora 19.30 la Biserica Szent Ágoston.

Programul festivalului poate fi găsit pe site-ul regizene.ro/ro, precum și pe Facebook sub formă de evenimente. Biletele pot fi achiziționate în avans online pe https://magtar.ro/veddahelyit/ sau cu o oră înainte de concerte.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.