Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Festivalul-concurs „Prietenia”: copii şi tineri din centrele de plasament din judeţ şi-au etalat talentele la Subcetate | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Cultură » Festivalul-concurs „Prietenia”: copii şi tineri din centrele de plasament din judeţ şi-au etalat talentele la Subcetate
Festivalul-concurs „Prietenia”: copii şi tineri din centrele de plasament din judeţ şi-au etalat talentele la Subcetate

Festivalul-concurs „Prietenia”: copii şi tineri din centrele de plasament din judeţ şi-au etalat talentele la Subcetate

Prima ediţie a Festivalului-concurs „Prietenia” a debutat la sfârşitul săptămânii trecute, la Subcetate. Evenimentul, organizat de Centrul de Plasament Subcetate, a reunit copii şi tineri din sistemul de protecţie a copilului din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Harghita, precum şi copiii din Subcetate şi împrejurimi. În total, la spectacol au participat fie ca protagonişti, fie ca spectatori aproximativ 250 de copii şi tineri din centrele de plasament din judeţ, la care s-au adăugat localnici ori invitaţi.

Festivalul s-a bucurat de o deosebită atenţie din partea celor mari şi celor mici, deopotrivă, şi chiar dacă vremea capricioasă a forţat organizatorii să renunţe la scena amenajată în aer liber, spectacolul desfăşurându-se în sala de sport a liceului din localitate, emoţiile protagoniştilor, voia bună şi atmosfera de sărbătoare nu au putut fi îngrădite.

Festivalul s-a deschis cu o alocuţiune rostită de Elekes Zoltán, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita, moment urmat de luarea de cuvânt a primarului comunei Subcetate, Ioan Rizea şi a şefului Centrului de Plasament Subcetate, Alfredo Marius Moldovan (adică subsemnatul).

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unor personalităţi locale şi judeţene care au sprijinit organizarea acestui eveniment, printre ei numărându-se prefectul judeţului Harghita, Adrian-Jean Andrei, acesta participând şi la festivitatea de premiere. „Am răspuns prezent astăzi pentru că ştiam cât de important este acest festival şi am vrut să contribui şi eu la acest gest de suflet pentru aceşti copii. Este extraordinar cum dansatorii s-au prins în hora prieteniei pentru aceste suflete şi au săvârşit în acelaşi timp un act de cultură, autentic românesc.Vreau ca acest festival-concurs să aibă continuitate şi în anii următori şi să fie organizat tot aici la Subcetate, locul de unde a debutat”, a spus prefectul. De asemenea, i-a felicitat pe organizatori pentru iniţiativă şi „pentru faptul că au reuşit să aducă la acest eveniment toate centrele de plasament din judeţ”.

În cadrul Festivalului „Prietenia” s-au desfăşurat concursuri pe mai multe secţiuni: de interpretare vocală şi instrumentală, muzică uşoară şi populară, individual şi în grupuri, precum şi o secţiune adresată artelor plastice (desen, pictură pe sticlă şi meşteşuguri populare). Toţi protagoniştii festivalului au fost premiaţi cu diplome şi cupe oferite de către organizatori.

De asemenea, în afara concursului au evoluat pe scenă tineri artişti care au susţinut recitaluri de muzică uşoară şi populară: Formaţia de jocuri populare „Floricica” din Gălăuţaş, precum şi soliştii vocali Gabriel Suciu, Miruna şi Mălina Cioloca, Raluca Burnar şi Teodora Suciu.

Fiind organizat în preajma Zilei Copilului, organizatorii au oferit tuturor copiilor prezenţi la eveniment accesul liber la toboganele gonflabile, picturi pe faţă executate de către doamnele Edit Moldovan şi Melania Dumitriţa Doţi, precum şi la plimbări cu caii din rasa Gypsy Vanner, ocazie cu care organizatorii îi mulţumesc frumos domnului Petred Károly din Remetea, cel care a oferit în mod gratuit această posibilitate pentru toţi copiii participanţi.

Parteneri la organizarea acestui eveniment au fost Consiliul Judeţean Harghita, Instituţia Prefectului – judeţul Harghita, Centrul Cultural Topliţa, Primăria Subcetate, Liceul „Miron Cristea” din Subcetate, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita, Brigada 61 Vânători de Munte „Virgil Bădulescu” din Miercurea-Ciuc, precum şi Poliţia Subcetate, care a vegheat la păstrarea liniştii şi ordinii alături de colegii jandarmi din Topliţa.

Şi-au mai adus contribuţia la susţinerea acestui eveniment SC ATI-Cream SA Târnoviţa, SC ILM COM SRL Miercurea-Ciuc, SC End Ibo SRL Remetea şi familia Viorel şi Corina Doţa din Subcetate.

Tuturor celor care au avut un aport la reuşita evenimentului, evidenţiind aici şi contribuţia adusă de colegul nostru, Doru Viorel Ciubîcă, le mulţumim din suflet şi pe această cale, aşteptându-i şi la următoarele ediţii ale festivalului.

Şef centru,

Alfredo Marius Moldovan

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.