Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Festivalul CarArt pentru artiştii din reţeaua CreArt | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » Festivalul CarArt pentru artiştii din reţeaua CreArt
Festivalul CarArt pentru artiştii din reţeaua CreArt

Festivalul CarArt pentru artiştii din reţeaua CreArt

În oraşul Delft din Olanda, situat în Provincia Olanda de Sud (Zuid-Holland), va avea loc evenimentul CarArt (www.carartfestival.nl), un festival multidisciplinar, care se desfăşoară în imobilul fostei fabrici a întreprinderii Lijm&Cultuur din Delft, în perioada 8-10 august 2014. În acest an, Fundaţia Art initiative id11, colaborând cu Festivalul CarArt din Delft, va organiza proiectele de rezidenţiat artistic în diferite locaţii temporare, cum ar fi magazine, birouri sau apartamente destinate renovării ori demolării. Sunt invitaţi astfel 8 artişti plastici din reţeaua CreArt la Delft, Olanda, să lucreze în spiritul locului în aşa fel încât lucrările lor în spaţiile sus-amintite să fie parte componentă a Festivalului CreArt. La finalul acestui program de rezidenţiat, care impune ca sursă de inspiraţie automobilul, piesele automobilului sau automobilul ca noţiune, artiştii vor avea ocazia să-şi prezinte lucrările.

Perioada de desfăşurare a programului de rezidenţiat este de 2 luni, şi anume 15 iunie – 15 august 2014. Termenul de înregistrare şi depunere a documentelor este 22 aprilie 2014, iar data comunicării rezultatelor este 1 mai 2014. Cei interesaţi sunt rugaţi să depună documentaţia sub forma unui document pdf la adresa de e-mail info@id11.nl. Formularul de înregistrare on-line poate fi accesat pe următorul link: http://creart-eu.org/application/artists-residence-car-art-2014-id11-delft-nl.

Anunţul pentru proiect este destinat exclusiv artiştilor plastici originari sau rezidenţi ai oraşelor/judeţelor participante în proiectul internaţional CreArt, la care din România fac parte Arad şi judeţul Harghita. Organizatorii asigură rambursarea cheltuielilor de transport (în cadrul unei sume prestabilite), folosirea studioului din Centrul Lijm&Cultuur, cazarea, bursa lunară de 500 euro, publicitate, publicaţia legată de activităţile proiectului.

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.