Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Evaziune fiscală de peste 440 de mii de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Evaziune fiscală de peste 440 de mii de lei
Evaziune fiscală de peste 440 de mii de lei

Evaziune fiscală de peste 440 de mii de lei

Administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Gheorgheni este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, prejudiciul adus statului ridicându-se la 441.000 de lei.

Prejudiciul a fost constatat miercuri, în urma unui control al poliţiştilor Biroului de Investigare a Fraudelor Gheorgheni la societatea comercială administrată de suspect. Potrivit biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului s-a produs prin nevirarea la termen a sumelor şi beneficierea de rambursări de TVA.

O altă infracţiune de evaziune fiscală a fost identificată, în aceeaşi zi, la o firmă din comuna Avrămeşti. În acest caz, administratorul societăţii a prejudiciat statul cu 28.700 de lei. Acesta, în perioada martie 2010 – martie 2014 a acumulat obligaţii de plată neachitate la bugetul statului cu suma respectivă.

Iar o a treia infracţiune de evaziune fiscală descoperită miercuri a fost la o societate comercială din municipiul Odorheiu-Secuiesc. Prejudiciul adus bugetului statului se ridică la suma de 7.000 de lei. Şi în acest caz, administratorul firmei s-a sustras de la plata taxelor datorate statului. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.