„Festival de argint” dedicat vârstnicilor, timp de trei zile, în Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Timp Liber » „Festival de argint” dedicat vârstnicilor, timp de trei zile, în Miercurea-Ciuc
„Festival de argint” dedicat vârstnicilor, timp de trei zile, în Miercurea-Ciuc

„Festival de argint” dedicat vârstnicilor, timp de trei zile, în Miercurea-Ciuc

Un festival inedit dedicat vârstnicilor se va desfăşura în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, în Miercurea-Ciuc, evenimentul fiind organizat anul acesta pentru prima oară de primăria municipiului reşedinţă de judeţ şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita, în parteneriat cu mai multe instituţii şi firme din zonă. Potrivit organizatorilor, scopul „Festivalului de argint” este de a atrage atenţia comunităţii oraşului Miercurea-Ciuc asupra problemei sociale reprezentate de îmbătrânirea societăţii, de a preveni marginalizarea şi neglijarea vârstnicilor rămaşi singuri, de a reduce distanţa dintre generaţii şi de a sensibiliza oamenii în ceea ce priveşte problemele celor aflaţi în etate, dar se doreşte şi promovarea unui stil de viaţă activ.

„Este un scop important să invităm tinerii şi vârstnicii la programele noastre, să aibă posibilitatea de a se conecta între ei. Cele mai importante elemente ale festivalului sunt serviciile oferite de instituţiile culturale ale oraşului Miercurea-Ciuc, cum ar fi muzeul, piscina şi cinematograful. În timpul festivalului vârstnicii vor beneficia de programe gratuite cum ar fi vizionări de filme la Csiki Mozi, înot gratuit la Csiki Csobbanó şi vizitarea expoziţiei din Muzeul Secuiesc al Ciucului cu ghid gratuit. Deoarece pentru o bătrâneţe fericită este importantă şi întreţinerea corpului, în timpul festivalului se poate participa la gimnastică comună cu antrenorul personal Rena Fitness. Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita are un rol important în organizarea evenimentului, deoarece în liceele din oraşul Miercurea-Ciuc se vor ţine ore de dirigenţie tematice despre vârstnici, iar adolescenţii vor putea discuta despre ce înseamnă pentru ei bătrâneţea şi despre cum îşi imaginează propria lor bătrâneţe. În aceste 3 zile vom stima vârstnicii noştri cu mesaje pe asfalt, programe culturale şi sportive gratuite, dar şi evenimente religioase”, au mai precizat organizatorii evenimentului. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.