Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

FC Miercurea Ciuc: au plecat cinci, au venit şapte | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Sport » FC Miercurea Ciuc: au plecat cinci, au venit şapte
FC Miercurea Ciuc: au plecat cinci, au venit şapte

FC Miercurea Ciuc: au plecat cinci, au venit şapte

Odată cu reînceperea antrenamentelor, FC Miercurea Ciuc îşi conturează şi lotul pentru sezonul viitor. Echipa s-a despărţit de cinci jucători, le-a prelungit contractele altor şapte şi a reuşit să mai aducă şapte.

Astfel, de la echipă au plecat Juan Bauza (la FC U Craiova 1948), János Botorok (împrumutat la ACS Sf. Gheorghe), Raul Palmeş (la  Concordia Chiajna), Bonifác Csonka (la ETO Győr) şi Mihai Savin (30 de ani).

Până în prezent se ştie că harghitenii s-au înţeles cu şapte jucători.

Lóránt Kovács (28 de ani), originar din Tg. Mureş, ultimele două sezoane le-a jucat la ACS Sf. Gheorghe, dar în ultimul a bifat doar 335 de minute pe teren, în 13 meciuri. Mijlocaşul a fost adus de harghiteni sub formă de împrumut.

Mijlocaşul slovac Peter Gál Andrezly (31 de ani) a sosit la Miercurea Ciuc tot de la echipa covăsneană, unde, în ultimul sezon, a jucat doar 61 de minute.

Un alt mijlocaş adus la echipă este Petre Ivanovici (31 de ani). În ultimul sezon, timişoreanul a jucat pentru ASU Poli, pentru care a înscris 4 goluri în 24 de meciuri.

Srdan Grabez (30 de ani) este un fundaş sârb, adus de la Backa Topola, echipă pentru care în ultimul sezon a jucat doar în 6 meciuri, totalizând 461 de minute.

Atacantul Rodrigo Hernando Orte (21 de ani) a fost adus din liga a patra spaniolă, de la Huesca II, echipă pentru care, în ultimul sezon, a jucat doar 930 de minute şi a înscris un gol.

Un alt străin adus la echipă este atacantul lituanian Rokas Krusnauskas (25 de ani). A fost adus din liga lituaniană, de la Hegelmann.

Ultimul venit este László Hodgyai (29 de ani). În ultimul sezon, ciucanul a evoluat în liga maghiară, pentru Jászberény.

Pe lista de sosiri poţi fi incluşi şi portarul Alpár Bartók, respectiv fundaşul Richárd Aszalos, jucători care în ultimul sezon au fost împrumutaţi la alte echipe.

Dacă vedem de unde au fost aduşi şi ce origini au PéterGál Andrezly, Petre Ivanovici, Srdan Grabez şi Rokas Krusnauskas, ne întrebăm dacă aceste transferuri nu se bat cap în cap cu afirmaţia recentă a preşedintelui clubului, Szondy Zoltán, care spunea că la Miercurea Ciuc este o altă strategie faţă de ce există la Sf. Gheorghe. „Niciodată nu o să se întâmple ca noi să aducem 20 de jucători din străinătate, ca să avem rezultate imediate. Dar, dacă copiii cresc, dacă din regiune putem atrage jucători care sunt buni, atunci de ce să nu promovăm. Dar vă spun încă o dată că scopul nostru principal nu este să facem un club profesionist pentru prima ligă, ci să facem o academie cât mai bună”. Într-adevăr, spaniolul, slovacul, lituanianul şi bănăţeanul sunt toţi din regiune.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.