Fără evenimente deosebite în primele zile din 2021 | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 martie 2023
Home » Societate » Fără evenimente deosebite în primele zile din 2021
Fără evenimente deosebite în primele zile din 2021

Fără evenimente deosebite în primele zile din 2021

La nivelul judeţului Harghita, în noaptea de Revelion şi în primele zile ale anului 2021 nu au fost înregistrate evenimente deosebite din care să rezulte pierderi de vieţi omeneşti ori vătămări corporale grave şi nici fapte din sfera marii violenţe sau a criminalităţii organizate – informează Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.

În prima zi a anului 2021, prin intermediul numărului unic de urgenţe 112, în Harghita au fost primite 26 de sesizări, poliţiştii constatând că 15 dintre acestea se confirmă. În aceeaşi zi, la nivelul întregului judeţ au fost sesizate 14 infracţiuni.

Totodată, poliţiştii harghiteni au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 17.215 lei.

În ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice, au fost reţinute 3 permise de conducere.

De asemenea, au fost desfăşurate 12 acţiuni punctuale de control în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. Au fost verificate 26 de unităţi economice, 7 operatori transport persoane şi 29 de obiective de interes. Au fost verificate peste 500 de persoane, fiind aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.500 de lei, 12 dintre acestea pentru nepurtarea măştii de protecţie şi două pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie.

Nici în următoarea zi nu au fost înregistrate evenimente negative deosebite din care să rezulte victime omeneşti sau prejudicii majore.

Astfel au fost primite, prin numărul unic 112, şase sesizări, din care cinci s-au confirmat. La nivelul întregului judeţ au fost sesizate trei infracţiuni.

Au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 14.700 de lei.

Conform sursei citate, „poliţiştii rutieri au fost mobilizaţi în special pe segmentele de drum de afluire/defluire din zonele pârtiilor de schi şi staţiunilor montane, dar şi pe drumurile pe care de obicei se înregistrează probleme pentru a acorda sprijin conducătorilor auto şi pentru a preveni accidentele grave de circulaţie”. În urma controalelor au fost reţinute 9 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare auto.

În ceea ce priveşte acţiunile pentru limitarea răspândirii COVID-19, au fost verificate 12 societăţi comerciale, doi operatori transport persoane şi 23 de obiective de interes, din care 12 restaurante, terase, fast-food-uri. În urma acestor controale au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.500 de lei, opt pentru nepurtarea măştii de protecţie şi două pentru încălcarea interdicţiilor de circulaţie.

Tot pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în a treia zi a anului au fost verificate 11 unităţi economice şi 12 obiective – terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement, dar şi locaţii/zone de izolare/carantinare. De asemenea, au fost verificate 22 de mijloace de transport şi au fost legitimate peste 500 de persoane, constatându-se că 14 dintre acestea nu respectau măsurile de protecţie individuală, iar două nu respectau interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie, astfel fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, în cuantum total de 1.500 de lei. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.