Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Beke István Attila şi Szőcs Zoltán, trimişi în judecată în stare de arest preventiv | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » Beke István Attila şi Szőcs Zoltán, trimişi în judecată în stare de arest preventiv
Beke István Attila şi Szőcs Zoltán, trimişi în judecată în stare de arest preventiv

Beke István Attila şi Szőcs Zoltán, trimişi în judecată în stare de arest preventiv

Procurorii DIICOT au dispus, miercuri, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor Beke István Attila şi Szőcs Zoltán, lideri ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate (HVIM), care plănuiau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat în Târgu-Secuiesc, pe data de 1 Decembrie 2015, în timpul manifestaţiilor prilejuite de Ziua Naţională a României.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, remis ieri, Beke István Attila, preşedintele HVIM Târgu-Secuiesc, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de: atentat contra unei colectivităţi, comisă în condiţiile Legii nr. 535/2004 – privind prevenirea şi combaterea terorismului; tentativă la infracţiunea de nerespectarea regimului materiilor explozive.

Szőcs Zoltán, preşedintele HVIM Transilvania, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de instigare la infracţiunea de atentat contra unei colectivităţi, săvârşită în condiţiile Legii nr. 535/2004 – privind prevenirea şi combaterea terorismului; instigare la infracţiunea de nerespectarea regimului materiilor explozive.

Conform sursei citate, în 10 octombrie 2015, în cadrul unei şedinţe la care au participat membrii organizaţiilor locale ale extensiilor în România ale HVIM Ungaria, inculpatul Szőcs Zoltan i-a trasat inculpatului Beke István Attila sarcina de a confecţiona un dispozitiv exploziv improvizat pe care să-l detoneze în public, pe raza judeţului Covasna, în data de 1 Decembrie 2015, în timpul manifestaţiilor prilejuite de sărbătorirea de către etnicii români a Zilei Naţionale a României.

Comentarii:

comentarii

3 comments

  1. Etnici romani? In Romania?

  2. Spuneți tot ce scrie în rechizitoriul procurorilor. Au vrut mai multe decât spuneți dvs.! Iar asta este foarte grav și rușinos pentru maghiarii din România. Să-i pună la punct pe nebuni și să-i oblige să-i lase în pace pe oamenii corecți, care au alte probleme de viață, nu hotarele României.

  3. proces politic?

    …daca este adevarat, locul celor doi este ka mititca. Cei doi sunt sustinatori a autonomiei Tinutului Secuiesc, era metoda cea mai simpla de a elimina cei doi promotori a autonomiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.