Evenimentele verii la Borsec | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 iulie 2024
Home » Timp Liber » Evenimentele verii la Borsec
Evenimentele verii la Borsec

Evenimentele verii la Borsec

  • Concerte pentru cei mai mult sau mai puţin tineri, conferinţe, ateliere, concursuri de gătit

În ultimii ani, Borsec ne-a obişnuit să găsim acolo o serie de evenimente pentru toate vârstele, chiar şi pentru toate gusturile şi astfel să crească numărul vizitatorilor, al turiştilor. Aceste festivaluri sunt cu atât mai mult bine-venite cu cât, nu de mult, s-a inaugurat centrul de tratament balneo şi cel de SPA, astfel că turiştii care merg în staţiune au parte de un program diversificat de petrecere a timpului liber.

Dar să vedem şi noi care sunt principalele evenimente ale verii.

Smart Fest

Ajuns la ediţia cu numărul 3, denumită „Libertas”, Smart Fest este un festival despre „suflet, artă şi muzică” – aşa cum îl descriu organizatorii. Timp de trei zile, în perioada 30 iunie – 2 iulie, în cadrul festivalului vor avea loc conferinţe şi ateliere pentru a înlesni libertatea prin cunoaştere, concerte, piese de teatru, proiecţii de film.

Dintre invitaţii care vor susţine conferinţe şi ateliere îi amintim pe Marcel Iureş, Adrian Cioroianu, Magda Axinte, Ionela Tudor sau Julianna Bordanciuc.

Vor întreţine atmosfera prin muzică Daniela Nane, The Pipers, Dacika Symphonic, Direcţia 5 sau Carla’s Dreams.

Cea1 Borsec Festival

Iniţiat de Dan Burlac, Cea1 Borsec Festival a ajuns la a şasea ediţie. Evenimentul, în 3 zile, oferă, cred, tot ce se poate: demonstraţii culinare şi concursuri de gătit, conferinţe, expoziţii foto, proiecţii de filme, ateliere, multe concursuri sportive (de la şah, la cros montan) şi, bineînţeles, concerte.

În acest an, la Cea1 Borsec Festival (13-16 iulie) vor cânta Cargo, Mircea Baniciu sau Csángálló zenekar.

Faló Fest

Un alt eveniment care uneşte muzica şi gastronomia este Faló Fest, care va avea loc în perioada 21-23 iulie. Organizatorii promit un week-end de distracţie, cu jocuri, concursuri, grătar şi dans.

Dintre cei care vor întreţine atmosfera prin muzică îi amintim pe DJ Franco, Stonecrops şi două formaţii tribu Billy Idol, respectiv Nightwish.

Zilele Oraşului Borsec

Luna august va începe cu sărbătoarea localităţii: Zilele Oraşului Borsec, care vor avea loc în perioada 4-6 august. Atunci vor ajunge la Borsec: DJ Dark, DJ Jonnessey&Aner, Fly Project, Defender sau Calas Life Band.

Festivalul Nostalgic

Este o ediţie jubiliară, a zecea, a Festivalului Nostalgic, prin care încearcă să se redea Borsecului o parte din atmosfera vremurilor de altă dată. Pentru aceasta, în perioada 19-20 august, au fost invitaţi Cătălin Crişan, Classical, Hot Jazz Band, Dancs Annamari şi Egy Kis Édes Félhomályban.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.