„Şcoala altfel”: Pompierii, învăţători pentru o zi | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Învățământ » „Şcoala altfel”: Pompierii, învăţători pentru o zi
„Şcoala altfel”: Pompierii, învăţători pentru o zi

„Şcoala altfel”: Pompierii, învăţători pentru o zi

În cadrul săptămânii „Şcoala altfel”, patru cadre ale Inspecţiei de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltul” al judeţului Harghita – cpt. Gabriela Coşarcă, slt. Dan Opre, plt. maj. Florin Vlad şi plt. Alexandru Popovici – au devenit, miercuri, timp de o zi, învăţătorii celor nouă clase primare de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” Miercurea-Ciuc.

Prin intermediul unor lecţii interactive, copiii au descoperit lucruri interesante din domeniul situaţiilor de urgenţă. Mai întâi, au vizionat o serie de filme educative pe teme de prevenire a situaţiilor de urgenţă: „Pompierul Sam”, „Florian şi îngerul fumului”, „Cauze de incendiu”, „SMURD”, „Anunţarea pompierilor”, „Vin ploile” ş.a. A urmat apoi o activitate practică, copiii decupând, lipind şi asamblând „Căţelul-salvator”. Nu au lipsit concursurile tematice activ-participative cu întrebări din domeniul situaţiilor de urgenţă, copiii demonstrând în urma răspunsurilor date că ştiu care sunt principalele tipuri de risc, formele de manifestare a acestora, măsurile de protecţie, modul de acţiune şi comportare în situaţia producerii unor incendii sau a altor situaţii cu potenţial devastator, precum şi modul de apelare a numărului unic de urgenţă 112.

Totodată, celor 182 de elevi li s-au distribuit diplome de participare, materiale de informare preventivă (5 afişe, 573 flyere ale campaniei naţionale de informare „RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc!” şi 382 de afişe cu reguli de comportare în caz de incendiu), precum şi dulciuri sponsorizate de E.ON România.

La finalul zilei, copiii s-au declarat încântaţi de faptul că au petrecut o zi alături de pompieri, că au învăţat ce trebuie să facă pentru a evita pericolele şi pentru a avea o copilărie în siguranţă.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul ISU „Oltul”

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.