Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ești părinte? Iată câteva idei distractive de făcut pentru adolescenții care se plictisesc în această iarnă | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 24 februarie 2024
Home » Timp Liber » Ești părinte? Iată câteva idei distractive de făcut pentru adolescenții care se plictisesc în această iarnă
Ești părinte? Iată câteva idei distractive de făcut pentru adolescenții care se plictisesc în această iarnă

Ești părinte? Iată câteva idei distractive de făcut pentru adolescenții care se plictisesc în această iarnă

(articol publicitar)

Găsirea de lucruri distractive de făcut iarna poate fi o provocare, în special dacă ai copii mai mari și/ sau adolescenții. Lunile de iarnă pot fi lungi, întunecate și plictisitoare. Vremea rece și zilele scurte pot duce la obiceiuri nesănătoase, cum ar fi petrecerea de prea mult timp pe internet sau dormitul prea mult.

Deci, deși nu trebuie să-ți distrezi copiii toată iarna, poate fi util să creezi o listă cu „lucruri de făcut când se plictisesc”. Apoi, când copilul tău se plânge că se plictisește sau îl surprinzi petrecând prea mult timp cu electronicele, recomandă-i să aleagă ceva de făcut de pe listă.

Descoperă în continuare o listă cu idei de activițăți pe care adolescentul tău le poate face în această iarnă

Dacă te gandești la acele zile în care este frig și poate va ninge, atunci cauți să realizezi o listă cu activități distractive.

Aerul proaspăt, lumina soarelui și activitatea fizică sunt importante pentru sănătatea fizică și psihică a copilului tău. Așa că încurajează-l să iasă afară și să se miște.

În timp ce adolescentul tău ar putea fi îngrijorat de cum arată când iese afară, asigură-te că se îmbracă adecvat pentru vreme. Degerăturile și hipotermia prezintă riscuri grave pentru copii în timpul iernii.

În plus, dacă adolescentul tău urmează să se angajeze în sporturi de iarnă, cum ar fi snowboardingul, schiul sau hocheiul, insistă să poarte căști și alte echipamente de siguranță.

Iată ce sugestii îi poți oferi, atât pentru activități pe care le poate realiza cu prietenii, precum și activități care pot fi realizate în familie:

  • Organizarea unei „vânători” de fotografii, adică să aleagă să folosească telefonul mobil și într-un scop creativ.
  • Planificarea unei excursii împreună cu prietenii.
  • Găzduirea unui concurs de sculptură în zăpadă sau construirea unui om de zăpadă sau a unui fort de zăpadă. Bineînțeles, o „luptă” cu bulgări de zăpadă poate să apară oricând.
  • Reorganizarea dulapului de haine și a bunurile care nu mai sunt folosite pentru a fi donate unor organizații de caritate. De asemenea, dacă este vorba de obiecte mai valoroase sau de care copilul tău nu vrea să se despartă prea ușor, atunci sugerează-i să le vândă online
  • Patinaj, schi și săniuș – toate sunt activități potrivite pentru orice vârstă.
  • Planificați o vacanță în familie. Puteți să mergeți în camping și să învățați abilități de supraviețuire. Sau puteți să mergeți la pescuit, echipați cu tot ce trebuie. Poți să găsești chiar și protecție monturi aici, pe site-ul fishingmall.ro.
  • Planificați o masă în familie, pentru care fiecare membru al familiei va fi responsabil de un fel diferit de mâncare.
  • Activități de voluntariat.
  • Activități sportive, cum ar fi cursuri de yoga, sau orice activități care se pot realiza într-o sală de sport, cum ar fi la o piscină interioară.
  • Activități creative, cum ar fi un curs de artă, sau vizita la un muzeu sau o piesă de teatru.

În concluzie, o listă cu activități pentru această iarnă este binevenită pentru un adolescent plictisit. Făcând unele dintre aceste activități împreună ar putea fi distractiv pentru întreaga familie. Și, s-ar putea să descoperi că acestea sunt câteva modalități ușoare de a-i oferi adolescentului tău multă atenție pozitivă în timpul lunilor de iarnă.

Sursa Foto: Pexels.com

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.