Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Acţiune umanitară pentru un copil din Topliţa | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Societate » Acţiune umanitară pentru un copil din Topliţa
Acţiune umanitară pentru un copil din Topliţa

Acţiune umanitară pentru un copil din Topliţa

De câteva zile, pe platforma de socializare Facebook a fost creat un grup pentru ajutorarea unei fetiţe de 5 ani, din municipiul Topliţa, care s-a născut cu sindromul Crouzon.

Într-o postare a Ancuţei Pop pe pagina Topliţa se precizează că „acest Sindrom genetic foarte rar, ce-l va duce cu ea toată viaţa, are și «efecte nocive» pe tot parcursul vieţii… (pot apărea lucruri neprevăzute).

Născută cu sindrom Crouzon – atestat în urma unei testări genetice ample în Italia – dobândit DE NOVO, sindrom Chiari şi Atrezie Coanala Bilaterală, Ilinca noastă a suferit două intervenţii chirurgicale de desfacere şi înlăturare a unor oase ale capului, una de ventriculostomie pentru a-i scădea presiunea intracraniană, multiple operaţii la nas, cu purtarea de Tuburi Portex, pentru a îmbunătăţii respiraţia (din păcate, făcute fără rezultate bune, deoarece nu respiră absolut deloc pe nas), faringoplastie (înlăturarea amigdalelor şi a polipilor cu scopul de lărgire a căilor aeriene).

Situaţia pentru noi este una dificila, asta pentru că în următoarele 5 luni, un timp atât de scurt, avem nevoie să strângem aproximativ 54.000 dolari, costurile operaţiei, plus restul costurilor în ceea ce priveşte cazarea, transportul… pentru a putea pleca în America cu Ilinca pentru operaţia care acum a devenit o urgenţă.

Malformaţia pe care o are, numită Chiari, îi ştrangulează venele colectoare şi vasele de sânge, ce fac totul în căpşorul ei, şi, astfel, la acest ultim RMN, a apărut o presiune intracraniană ridicată şi o presiune pe nervul optic”.

Pentru a o ajuta pe Ilinca a fost creat şi un grup pe Facebook, în care sunt trecute şi conturile unde pot fi donate sume de bani, precum şi numerele de telefon la care se pot obţine mai multe informaţii. Tot pe acest grup, oamenii au scos la licitaţie diferite obiecte (de la tablouri, îmbrăcăminte şi până la cercei) cu scopul de a dona, ulterior, banii încasaţi.

Contactaţi de consilierul local Mihai Calinovici, care ne-a şi oferit această informaţie, dânsul ne spunea că îşi va dona integral indemnizaţia de pe luna decembrie.

Conturile unde se pot vira bani sunt: RO 44 BTRLEURCRT 0347547801 (în euro) şi RO 94 BTRLRONCRT 0347547801 (în lei), ambele deschise pe numele Péter Ancuţa Florina, la Banca Transilvania.

Numerele de telefon la care se pot cere infirmaţii sunt: 0745/55.92.81 (Levi) şi 0743/16.28.66 (Anca). (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.