Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Care sunt avantajele încălzirii în pardoseală | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Societate » Care sunt avantajele încălzirii în pardoseală
Care sunt avantajele încălzirii în pardoseală

Care sunt avantajele încălzirii în pardoseală

(articol publicitar)

Încălzirea în pardoseală reprezintă una dintre opțiunile inteligente pe care le poate avea casa ta. Folosind tehnologia căldurii radiante, acest sistem oferă căldură atât oamenilor, cât și obiectelor din casă, direct de la sol, facilitând o metodă mult mai eficientă din punct de vedere energetic. Dacă iei în considerare încălzirea prin pardoseală, ca parte dintr-un viitor proiect de renovare a casei tale, este posibil să ai întrebări și nelămuriri cu privire la acest aspect.

Iată care sunt beneficiile încălzirii în pardoseală

1. Încălzirea în pardoseală este eficientă. Există două tipuri de încălzire în pardoseală: sistemele pe bază de apă și cele electrice, precum tipul de încălzire electrică în pardoseală de la Magnetcenter, pe care îl poți găsi pe site. Ambele încălzesc încăperile de la podea în sus (în acest fel, căldura este constantă și eficientă). Încălzirea electrică în pardoseală este compusă din cabluri, care se găsesc sub podea și care se încălzesc. Caloriferele tradiționale trebuie să fie încălzite la o temperatură ridicată (între 65-75 de grade Celsius), în timp ce încălzirea în pardoseală trebuie să funcționeze doar la o temperatură de 29 de grade Celsius (sau chiar mai puțin) pentru a încălzi camera. Astfel, se consumă mai puțină energie, iar facturile vor fi – și ele – mai mici.

2. Încălzirea în pardoseală se întreține ușor. Odată instalate, aceste sisteme nu necesită aproape niciun fel de întreținere. În timp ce sistemele de încălzire electrică în pardoseală nu au nevoie de întreținere regulată, cele cu apă pot necesita o revizuire ocazională, pentru a fi sigur că totul funcționează corect.

3. Mai mult spațiu rămâne liber. Cu sistemele de încălzire în pardoseală, te poți bucura de întreaga cameră, fără ca aceasta să fie ocupată de calorifere. Chiar și cele mai moderne calorifere ocupă spațiu pe un perete, așa că încălzirea în pardoseală îți oferă libertatea de a ocupa și decora spațiul liber așa cum dorești tu.

4. Încălzirea în pardoseală funcționează cu orice tip de podea. Fie că este vorba de parchet din lemn, laminat sau nelaminat, gresie, covoare, mochete sau carpete, încălzirea electrică în pardoseală îți oferă posibilitatea să îți proiectezi casa așa cum dorești tu.

5. Siguranță și confort. Încălzirea în pardoseală nu prezintă niciun fel de pericol pentru copiii mici (spre exemplu, nu trebuie să îți faci griji pentru marginile fierbinți, precum în cazul caloriferelor). Căldura radiantă este, de asemenea, mult mai bună pentru calitatea aerului din cameră, deoarece îl menține proaspăt și bogat în oxigen.

Așadar. dacă ai în plan o renovare a casei tale, în viitorul apropiat sau îndepărtat, poți lua în calcul ideea instalării unui sistem electric de încălzire în pardoseală. Astfel, vei scăpa de risipa de energie, de facturile mari, vei economisi spațiul și, într-un final, îți vei simplifica viața de zi cu zi.

Sursa foto: shutterstock.com.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.