Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei vine în sprijinul sinistraților de la Sala Sporturilor | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Societate » Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei vine în sprijinul sinistraților de la Sala Sporturilor
Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei vine în sprijinul sinistraților de la Sala Sporturilor

Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei vine în sprijinul sinistraților de la Sala Sporturilor

  • Cele zece tone de cartofi donate Primăriei Miercurea Ciuc vor asigura parte din hrana celor 126 de romi adăpostiți în incinta arenei Erős Zsolt în urmă cu 28 de zile, după ce un puternic incendiu le-a mistuit locuințele

„Văzând durerea sufletească prin care trec confrații noștri din Miercurea Ciuc rămași fără adăpost, după ce în 7 ianuarie le-au ars locuințele, Episcopia noastră donează primăriei zece tone de cartofi, pentru cei care își plâng necazul și suferința zilele acestea. Este un act creștinesc din partea slujitorilor Sfintelor Altare și a credincioșilor care sar în ajutorul aproapelui”, ne-a declarat vineri Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul ortodox al Covasnei și Harghitei.

Gestul creștinesc de solidaritate interetnică și interconfesională a fost primit cu bucurie de conducerea Municipalității Miercurea Ciuc.

„Ne bucurăm foarte mult de această donație, dat fiind faptul că este o cantitate însemnată de cartofi, un produs de bază din care cei de la Caritas pot asigura, alături de alte ingrediente, prânzul și cina persoanelor sinistrate, pe care le găzduim la Sala Sporturilor. Sincer ne bucurăm că Episcopia ortodoxă s-a alăturat celor care îi ajută pe sinistrați și este bine-venită această donație. Orice ajutor este bine-venit”, a spus, la rândul său, viceprimarul Borș Béla.

Sfinții părinți ai Episcopiei ortodoxe a Covasnei și Harghitei au fost alături de comunitatea romă de la Șumuleu greu încercată chiar din prima zi după incendiu, cu produse de primă necesitate – lapte, iaurt, pâine, apă minerală, 850 de pulovere care să le țină de cald, dar și sufletește, ascultându-le supărările, încurajându-i și rugându-se pentru ei.

„Nu putem rămâne indiferenți la suferințele semenilor noștri. I-am vizitat din prima zi, să vedem cu ce le putem fi de folos, altă dată, împreună cu părintele protopop Păncescu, am cumpărat carne și toate cele de trebuință și le-am pregătit la popota de la Casa Armatei o masă caldă. Le-am dus-o fierbinte și s-au bucurat tare mult de cele 300 de porții, iar noi de bucuria lor”, ne-a povestit părintele Cristian Cristinoi.

Conducerea Primăriei așteaptă în continuare donații de la oricine poate și dorește să le facă. (D.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.