Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Şi la acest început de an şcolar: Episcopia Covasnei şi Harghitei a fost aproape de elevii proveniţi din medii defavorizate | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Învățământ »
Şi la acest început de an şcolar:
Episcopia Covasnei şi Harghitei a fost aproape de elevii proveniţi din medii defavorizate
<h5><i>Şi la acest început de an şcolar:</i></h5> Episcopia Covasnei şi Harghitei a fost aproape de elevii proveniţi din medii defavorizate

Şi la acest început de an şcolar:
Episcopia Covasnei şi Harghitei a fost aproape de elevii proveniţi din medii defavorizate

  • În cadrul proiectului „Prevenirea abandonului şcolar”, unui număr de 300 de copii le-au fost oferite ghiozdane complet echipate cu rechizitele necesare şi pachete cu îmbrăcăminte şi încălţăminte

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, la acest început de an şcolar, Sectorul Social Filantropic al Eparhiei noastre, ca şi în ceilalţi ani, a fost aproape de elevii proveniţi din medii defavorizate, familii mono-parentale sau care au nevoie de sprijin.

Episcopia noastră sprijină permanent comunităţile defavorizate cu alimente, îmbrăcăminte, materiale de construcţii, rechizite. De curând, pe data de 15 septembrie a.c., s-a încheiat o colectă în vederea sprijinirii victimelor de pe urma incendiilor uriaşe ce au avut loc anul acesta în Grecia.

Zilele acestea, mai multe unităţi şcolare, o asociaţie şi o unitate parohială au primit sprijinul Episcopiei noastre concretizat în 300 de genţi şcolare complet echipate cu rechizitele necesare în funcţie de clasa din care provin elevii beneficiari (clase primare şi gimnaziale), precum şi 300 de pachete formate din îmbrăcăminte şi încălţăminte, după cum urmează:Şcoala Gimnazială Tulgheş, Liceul Tehnologic Corbu, Asociaţia Filantropia Bilbor, Liceul „Octavian Codru Tăslăuanu” – Topliţa, Şcoala Gimnazială Moglăneşti – Topliţa, Şcoala Gimnazială „Geo Bogza” – Bălan, Şcoala Gimnazială Livezi, Liceul „Marin Preda” – Odorheiu Secuiesc, Parohia Sfântu Gheorghe V.

În momentul în care ne orientăm atenţia asupra acestor activităţi dedicate elevilor, avem în vedere faptul că există un procent semnificativ de abandon şcolar. Menţionăm faptul că în anotimpul rece creşte acest procent din cauza lipsurilor, a îmbrăcămintei, încălţămintei sau rechizitelor necesare.

Ştim cu toţii că abandonul şcolar generează şomaj, excluziune socială, sărăcie, probleme de sănătate, încercăm astfel, ca prin sprijinul dedicat categoriilor vulnerabile de copii şi tineri, să oferim oportunităţi şi şanse egale de dezvoltare, şi să contribuim la diminuarea abandonului şcolar.

Activitatea face parte din proiectul „Prevenirea abandonului şcolaral Asociaţiei Social Educative „Andrei Şaguna”, proiect realizat cu sprijinul Guvernului României.

Sectorul Social Filantropic al Episcopiei Covasnei şi Harghitei,
consilier social pr. Cristian Cristinoi

***

Reprezentanţii unităţilor de învăţământ la care urmează cursurile elevii beneficiari şi-au arătat aprecierea faţă de sprijinul acordat de Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei. „Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei, prin binecuvântarea Preasfinţitului Episcop Andrei, s-a implicat în multiple proiecte de ajutorare a persoanelor aflate în dificultate, au strecurat un strop de speranţă în sufletul celor singuri şi părăsiţi. Asociaţia Social Educativă „Andrei Şaguna” din cadrul Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei a implementat impresionante proiecte social-filantropice, a sprijinit de nenumărate ori elevii din satul Livezi, oferindu-le cadouri de Crăciun, implicându-i în programe de tabere creştine (…) cel mai recent proiect fiind Prevenirea abandonului şcolar, care a adus multe lacrimi de fericire şi multe zâmbete pe obrajii elevilor de la Şcoala Gimnazială din Livezi, acum, la început de an şcolar, aceştia primind rechizite şcolare, îmbrăcăminte şi încălţăminte”, a transmis prof. înv. primar Aurelia Suciu, mulţumind „Preasfinţitului Episcop Andrei şi părintelui Cristian Cristinoi pentru dragostea, generozitatea şi implicarea de care dau dovadă pentru ajutorarea  şi mângâierea sufletelor, pentru dăruirea, grija şi entuziasmul care vin dintr-o inimă bună”.

La rândul ei, directoarea Şcolii Gimnaziale Tulgheş, Mihaela Rusu-Curcă, a mulţumit pentru că, an de an, elevii acestei unităţi de învăţământ „se bucură de sprijinul şi ocrotirea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei, primind ghiozdane, rechizite, haine şi încălţăminte atât de necesare la început de an şcolar”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.