Emoţii şi flori la început de an şcolar | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 3 decembrie 2022
Home » Învățământ » Emoţii şi flori la început de an şcolar
Emoţii şi flori la început de an şcolar

Emoţii şi flori la început de an şcolar

Luna septembrie este şi despre începutul unui nou an şcolar. Trecând dincolo de problemele din învăţământ, cu care se confruntă, îndeosebi, angajaţii din acest sistem şi părinţii elevilor, pentru cei mai mici elevi începutul noului an şcolar înseamnă emoţii. Emoţii pentru că intră în contact cu şcoala, cu educatorii şi noii colegi. Pentru elevii mai mari luna septembrie înseamnă revederea cu colegii de clasă.

Ieri, şi curtea Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc a fost plină de elevi, însoţiţi de părinţi şi bunici, purtând cu ei flori pentru doamnele învăţătoare şi profesoare, iar pe chipurilor celor mai mici se putea vedea emoţia, dar şi aşteptarea, pe care mulţi dintre noi am avut-o, de a trece de la grădiniţă la şcoală. De altfel, păstrând tradiţia, cei mai mici, elevii din clasele pregătitoare, au fost întâmpinaţi cu un tunel de flori făcut de colegii lor mai mari.

„Eu mă bucur să văd din nou curtea plină. Parcă e bine în vacanţă, dar dimineaţă, când am văzut atâtea zâmbete şi atâţia ochişori prin curtea şcolii, parcă e mai bine aşa, cu şcoala însufleţită de copii, decât în vacanţă”, spunea, în cadrul festivităţii de deschidere Carmen Miron, directoarea Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”.

Totodată, aceasta a dorit să le mulţumească părinţilor pentru că sunt alături de şcoală, deoarece „fără sprijinul dumnealor nu putem să ducem lucrurile la bun sfârşit aşa cum trebuie”.

După binecuvântarea de început de an şcolar dată de către preoţi, directoarea instituţiei de învăţământ a transmis mesajul Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, din care spicuim şi noi:

„Dragi elevi, ne-am dori să consideraţi şcoala drept o a doua familie. Avem convingerea că şcoala va face tot ce este posibil pentru a vă crea cele mai bune condiţii de studiu, iar profesorii vă vor împărtăşi toate cunoştinţele necesare pentru ca voi să puteţi face faţă mai târziu examenelor vieţii.

Ne-am dori ca la finalul şcolarităţii voastre să puteţi pleca înarmaţi cu un bagaj de cunoştinţe, cu amintiri frumoase, relaţii de prietenie pentru o viaţă, repere morale solide pentru viitor.

Avem certitudinea că şcoala vă poate pregăti pentru viaţă, punând în valoare întregul vostru potenţial intelectual şi afectiv.

Dascălilor le dorim multă sănătate şi putere de muncă pentru a pune la dispoziţia elevilor cunoştinţele, timpul şi priceperea lor, pentru a le asigura reuşita în viaţă. Pentru noi, dascălii, fiecare elev reprezintă o personalitate în devenire, a cărei evoluţie o urmărim în permanenţă.

(…) Să nu uitaţi, copiii dumneavoastră sunt şi copiii noştri pentru că dvs. i-aţi crescut, iar noi, şcoala, îi educăm. Împreună suntem o echipă responsabilă, iar pentru asta vă mulţumim!”.

***

Şi în acest an, la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, în ciclul primar sunt clase atât de învăţământ tradiţional, cât şi de învăţământ alternativ Step by Step, iar în ciclul gimnazial sunt câte două clase pentru fiecare nivel de studiu.

În noul format şcolar, prima vacanţă va fi la sfârşitul lunii octombrie, apoi de Crăciun, până în 8 ianuarie. Vacanţa din luna februarie diferă pentru fiecare judeţ, Harghita având din 20 februarie. Vacanţa de Paşte este între 7 şi 18 aprilie.

LIVIU C.

(Arhivă foto)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.