De mâine se închide traficul rutiet pe DN 13 A, la ieșirea din Miercurea-Ciuc spre Odorheiu Secuiesc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 1 octombrie 2022
Home » Societate » De mâine se închide traficul rutiet pe DN 13 A, la ieșirea din Miercurea-Ciuc spre Odorheiu Secuiesc
De mâine se închide traficul rutiet pe DN 13 A, la ieșirea din Miercurea-Ciuc spre Odorheiu Secuiesc

De mâine se închide traficul rutiet pe DN 13 A, la ieșirea din Miercurea-Ciuc spre Odorheiu Secuiesc

  • Începând de miercuri, de la ora 9:00, traficul rutier va fi deviat în totalitate pe DJ 123F

Miercuri, 7 septembrie, la ora 9:00, încep lucrările de demolare a podului situat pe DN 13 A, la kilometrul 126, la ieșirea din Miercurea-Ciuc spre Odorheiu Secuiesc, în apropierea Waberer’s. Podul a fost grav afectat de ploile din ultimele zile ale lunii august, în urma cărora o bucată de șase metri pătrați s-a desprins din bolta construcției vechi de peste șase decenii.

Perioada de închiderea circulație pe DN 13 A este prevăzută pe durata 7.09. 2022 – 10.09.2022, zilnic între orele 9:00 și 15:00, varianta ocolitoare pentru toate autovehiculele care circulă pe ruta Odorheiu Secuiesc – Miercurea-Ciuc – Odorheiu Secuiesc fiind :  Odorheiu Secuiesc – DN 13 A km 124+800 – DJ 123F (Csiba) – DN 12 (E578) km 83+300 (Siculeni) – Miercurea Ciuc și retur.

Potrivit ing. Cătălin Romanescu, șeful Secției Drumuri Naționale Harghita, podul vechi de pe DN 13 A, construit în 1961, va fi dărâmat, apoi se va curăța albia și se va așterne  un pat de agregate, peste care vor fi pozate, cu ajutorul unei macarale, cele două tuburi din beton pe o lungime de 20 de metri. Fiecare tub are o greutate de 5,5 tone și un diametru de 1,5 metri.

„Se va lucra cu două excavatoare  de mare capacitate, cu o macara și cu mai multe bascule. Preconizăm să terminăm lucrarea mai repede, dacă nu vor interveni situații neprevăzute”, a precizat ing. Cătălin Romanescu.

D. MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.