Marea curăţenie forestieră de primăvarăElevi, studenţi, profesori şi alţi voluntari vor aduna gunoaiele lăsate de turiştii care au fost în zona Balvanyos – Lacul Sfânta Ana | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Agricultură/Ecologie »
Marea curăţenie forestieră de primăvară
Elevi, studenţi, profesori şi alţi voluntari vor aduna gunoaiele lăsate de turiştii care au fost în zona Balvanyos – Lacul Sfânta Ana
<h5><i>Marea curăţenie forestieră de primăvară</i></h5>Elevi, studenţi, profesori şi alţi voluntari vor aduna gunoaiele lăsate de turiştii care au fost în zona Balvanyos – Lacul Sfânta Ana

Marea curăţenie forestieră de primăvară
Elevi, studenţi, profesori şi alţi voluntari vor aduna gunoaiele lăsate de turiştii care au fost în zona Balvanyos – Lacul Sfânta Ana

Este pentru al treilea an când elevi de la Şcoala Gimnazială „Mikes Ármin” din Bixad, alături de studenţi şi profesori de la Extensia Universitară „Babeş-Bolyai” din Gheorgheni, precum şi de membrii Organizaţiei de Tineret BIFISZ din Bixad şi de angajaţi ai Primăriei Bixad, participă la o acţiune de ecologizare în zona Balvanyos. Scopul evenimentului este de a proteja pădurea de poluări şi astfel de a păstra frumuseţea, curăţenia şi valoarea peisagistică a acesteia.

Dr. Bálint-Bálint Lóránt, organizator al acţiunii de ecologizare intitulate Marea curăţenie forestieră de primăvară şi lector universitar în cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, Extensia Gheorgheni, spunea că acţiunea de ecologizare este necesară ca urmare a comportamentului uman iresponsabil, anul trecut, de exemplu, fiind strânse peste 8 tone de gunoaie. Prima ediţia a fost organizată în 2019, atunci fiind strânsă şi cea mai mare cantitate de deşeuri lăsate pe marginea drumului de către turiştii aflaţi în excursii.

La iniţiativa Balvanyos Resort, acţiunea din acest an va avea loc pe 24 aprilie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Pământului, iar pe lângă drumul naţional 11C, între comuna Bixad şi Balvanyos, va fi inclusă şi porţiunea până la Lacul Sfânta Ana.

Dr. Bálint-Bálint Lóránt spunea că tronsonul avut în vedere în acest an are o lungime de aproximativ 20 de km şi sunt aşteptaţi să participe aproximativ 120 de voluntari.

De asemenea, cei care vor participa la această acţiune de curăţenie vor avea asigurată apa minerală şi vor fi răsplătiţi de partenerii proiectului: o masă caldă oferită de un restaurant, câte un bilet de intrare în parcul de aventură de la Balvanyos sau vizitarea gratuită a Rezervaţiei naturale Lacul Sfânta Ana şi Tinovul Mohoş.

„Este important pentru noi să reducem amprenta ecologică a turismului şi, cu ajutorul instituţiilor de învăţământ, prin educaţie să contribuim la conştientizarea, dezvoltarea şi promovarea spiritului ecologic, atât în rândul elevilor, studenţilor, cât şi în rândul turiştilor şi a comunităţii locale.

În legătură cu protecţia mediului, dorim să subliniem că este necesar să ne gândim global şi să acţionăm local pentru a păstra frumuseţea şi, integritatea mediului natural!”, spunea dr. Bálint-Bálint Lóránt, care este şi manager în activitatea de turism – Balvanyos Resort.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.