Stocuri de sânge doar pentru urgenţe la Centrul de Transfuzii din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Sănătate » Stocuri de sânge doar pentru urgenţe la Centrul de Transfuzii din Miercurea-Ciuc
Stocuri de sânge doar pentru urgenţe la Centrul de Transfuzii din Miercurea-Ciuc

Stocuri de sânge doar pentru urgenţe la Centrul de Transfuzii din Miercurea-Ciuc

Apel către toţi cei care doresc să salveze o viaţă: să meargă şi să doneze sânge

Centrul de Transfuzii Sanguine din Miercurea-Ciuc dispune de stocuri de sânge doar pentru urgenţe şi pentru bolnavii ai căror aparţinători vin să doneze sânge, după ce numărul donatorilor a scăzut în lunile iulie şi august, conform conducerii instituţiei.

Directoarea Centrului de Transfuzii Sanguine din Miercurea-Ciuc, Kopacz Ildikó, a declarat că, în mod obişnuit, se înregistrează 400-450 de donatori pe lună, dar în iulie numărul a scăzut la 360 de donatori, iar tendinţa se menţine şi în luna august.

Potrivit sursei citate, stocurile de sânge sunt suficiente doar pentru cazurile de urgenţe şi pentru bolnavii ai căror aparţinători au venit să doneze, toate solicitările venite de la spitale din ţară fiind respinse.

„Din toată ţara ne-au sunat să le dăm sânge şi am zis că şi noi numai pentru urgenţe ţinem sângele şi nu putem să le dăm. De obicei, când avem 450-500 de donatori nu ne trebuie atât şi dăm sânge la Tg. Mureş, Sibiu, ori la Sfântu Gheorghe”, a explicat Kopacz Ildikó.

Ea a punctat că astfel de situaţii se întâmplă în perioada verii, când donatorii pleacă în concedii sau sunt ocupaţi cu lucrările agricole şi a făcut un apel către toţi cei care doresc să salveze o viaţă să doneze sânge. „Apelul meu este să vină să doneze, să nu uite oamenii că în continuu este nevoie de sânge şi dacă au timp, să vină să ajute. Este nevoie atât pentru persoanele bolnave de cancer, pentru diversele intervenţii, pentru pacienţii care suferă accidente rutiere sau alte accidente specifice zonei”, a spus directoarea Centrului de Transfuzii Sanguine din Miercurea-Ciuc. (Gina Ştefan, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.