Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Eduard Novák: Pot să fac, alături de echipa potrivită, lucruri grozave pentru sportul românesc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Politic » Eduard Novák: Pot să fac, alături de echipa potrivită, lucruri grozave pentru sportul românesc
Eduard Novák: Pot să fac, alături de echipa potrivită, lucruri grozave pentru sportul românesc

Eduard Novák: Pot să fac, alături de echipa potrivită, lucruri grozave pentru sportul românesc

  • Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novák, propunerea UDMR pentru funcţia de ministru desemnat al Tineretului şi Sportului, este convins că poate face „lucruri grozave pentru sportul românesc”, alături de echipa potrivită.

„Sunt extrem de onorat să fiu propunerea UDMR pentru Ministerul Sportului şi le mulţumesc pentru încredere. Mă bucur că toate eforturile şi realizările mele de până acum, atât ca sportiv, cât şi ca mentor sau preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, m-au condus către această propunere. Sunt conştient de munca pe care o presupune această funcţie, de provocările pe care le implică, dar sunt convins că pot, alături de echipa potrivită, să fac lucruri grozave pentru sportul românesc, pentru tinerii talentaţi şi pentru campionii noştri”, a afirmat Novák.

„Rolul sportului în viaţa noastră, a fiecăruia, e esenţial, şi nu cred că există cineva care să conteste asta. Îmi doresc să îmi aduc contribuţia la stabilirea unei direcţii care să influenţeze pozitiv viitorul sportului românesc, iar dezvoltarea să fie elementul-cheie regăsit în toate segmentele sportive. Avem nevoie să cunoaştem mai mult ca oricând ce e fair-play-ul, să ne aplaudăm campionii, să îi încurajăm pe cei cu potenţial şi să ducem cât mai departe sportul românesc oriunde în lume”, a mai scris singurul campion paralimpic al României.

Carol-Eduard Novák (44 ani) a cucerit medalia de aur la Jocurile Paralimpice din 2012, de la Londra, având şi două medalii de argint, la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2008, respectiv Londra 2012. Palmaresul său cuprinde şi mai multe medalii la Mondialele de paraciclism.

Eduard Novák, care este preşedintele Federaţiei Române de Ciclism din 2013, a fondat o echipă profesionistă de ciclism în 2012, sub numele de Tuşnad Cycling Team, devenită între timp Novák Team (echipă continentală), iar recent a înfiinţat şi o academie de ciclism. (Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.