Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Eduard Hellvig: Tőkés va reprezenta interesele statului ungar în PE. Bine c-a plecat! | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Politic » Eduard Hellvig: Tőkés va reprezenta interesele statului ungar în PE. Bine c-a plecat!
Eduard Hellvig: Tőkés va reprezenta interesele statului ungar în PE. Bine c-a plecat!

Eduard Hellvig: Tőkés va reprezenta interesele statului ungar în PE. Bine c-a plecat!

Europarlamentarul liberal Eduard Hellvig afirmă că László Tőkés „s-a dus unde trebuia”, candidând pentru PE pe un loc eligibil pe lista partidului de guvernământ ungar FIDESZ, şi că „va reprezenta interesele” Ungariei, fiind foarte bine că acesta „candidează în altă parte, nu în România”.

Eduard Hellvig a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu-Mureş, că László Tőkés a avut în Parlamentul European „o multitudine de acţiuni împotriva statului naţional român”, motiv pentru care se bucură că acesta candidează pentru PE în Ungaria, pe locul trei, eligibil, pe lista partidului de guvernământ ungar FIDESZ, transmite corespondentul Mediafax.

„Bine c-a plecat! Sincer, nu trebuie să interpretez eu nimic, ar trebui să interpreteze cei care l-au susţinut şi l-au promovat şi care au avut toată disponibilitatea de a susţine un om care a avut o multitudine de acţiuni împotriva statului naţional român. Eu n-am ce să interpretez, singurul lucru pe care pot să vi-l spun este că s-a dus unde trebuia. Candidează în altă parte, nu mai candidează în România, ceea ce e foarte bine”, a spus Hellvig.

Întrebat ce crede că va face Tőkés în Parlamentul European în noul mandat, Hellvig a apreciat că acesta „va reprezenta interesele statului ungar”, adăugând însă că el poate garanta că în spaţiul european „anumite lucruri”, precum revendicările privind autonomia „Ţinutului Secuiesc” din partea lui Tőkés, „nu mai sunt tolerate aşa cum au fost tolerate în trecut”.

„Va reprezenta interesele statului ungar. Punct! În retorica publică, unii oameni pot să susţină ce doresc, ca să-şi adune voturi, dar în practica politică şi în practica democratică trebuie să îndeplineşti anumite cerinţe. Aceste cerinţe, în spaţiul românesc, nu se vor îndeplini şi vă garantez că în spaţiul european anumite lucruri nu mai sunt tolerate aşa cum au fost tolerate în trecut. De exemplu, ce s-a întâmplat în Catalonia, ce s-a întâmplat în Ţara Bascilor, ce se întâmplă în Tirol, să ştiţi că nu sunt privire cu o mare deschidere şi cu o mare apetenţă în Parlamentul European, ca un lucru extraordinar, care să fie încurajat”, a spus Hellvig.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.