Ediţie aniversară pentru Expo Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Economic » Ediţie aniversară pentru Expo Ciuc
Ediţie aniversară pentru Expo Ciuc

Ediţie aniversară pentru Expo Ciuc

14-17 mai 2015

Expo Ciuc – Târgul Internaţional al Bunurilor de Consum a ajuns la a 25-a ediţie, iar pentru anul acesta va veni şi cu unele noutăţi.

Csipor Atilla, directorul SC Expo Har, cel care organizează în fiecare an această expoziţie, spunea că la ediţia din acest an vor reveni producătorii de îmbrăcăminte şi încălţăminte. De asemenea, printre standuri se vor regăsi şi echipamente medicale pentru doctori şi asistenţi – în special halate şi papuci, dar nu numai. La Miercurea-Ciuc va fi prezentă şi o firmă din ţară care este distribuitor al vinurilor de Rioja.

Puternic reprezentată va fi şi industria alimentară, în acest sens punându-se accent pe acele firme şi producători care nu au posibilitatea să-şi expună marfa lunar cu ocazia târgurilor organizate în centrul municipiului Miercurea-Ciuc.

În ceea ce privesc datele statistice din acest an, organizatorul Expo Ciuc spunea că au confirmat aproximativ 85 de firme prezenţa la eveniment, suprafaţa expoziţională fiind mai mare decât în anii precedenţi. Cei care vor trece pragul expoziţiei vor putea intra în contact cu oferte de mobilier, mobilier de grădină, servicii de turism, produse tehnice sau industriale, de îngrijire personală, produs de uz casnic etc.

Întrebat cât de mult rentează organizarea unei astfel de expoziţii într-un oraş cu o populaţie de sub 40.000 de locuitori şi cu o putere de cumpărare nu tocmai bună, Csipor Atilla spunea că atâta timp cât în zonă există consumatori întotdeauna va fi cineva care să le vândă produse.

„Şi populaţia aceasta trebuie hrănită, chiar dacă sunt 10.000. Şi aceştia se îmbracă, chiar dacă sunt 10.000. Şi aceştia cumpără mobilă, chiar dacă sunt 10.000 ş.a.m.d. Numai că nu vin firme care au mentalitatea de McDonald’s, care îşi face calculele pe sute de mii de locuitori – dacă în zonă am un vid comercial de peste 100.000 de locuitori, atunci implementez un McDonald’s. La noi vin firmele mici”, spunea organizatorul Expo Ciuc.

„Atâta timp cât în regiunea aceasta există consumatori – continua Csipor Atilla – totdeauna va fi cineva care să îi alimenteze, pentru că din asta face bani. Că nu face cum face în Bucureşti, nu e nici o problemă. Cum îi aduci? Cu alte tarife decât se practică în Bucureşti. În momentul în care eu deschid în Bucureşti, cu piaţă de 2,5 milioane de consumatori, atunci tariful pe mp este de 100-150 de euro; la noi tariful este 100 de lei”.

Deschiderea Expo Ciuc va avea loc mâine, iar vizitatorii vor fi aşteptaţi la târg până duminică, locul fiind acelaşi: incinta patinoarului acoperit din Miercurea-Ciuc şi perimetrul din faţa acestuia.

LIVIU CÂMPEAN

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.