Ecouri de la meciul de fotbal România – Ungaria | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Ecouri de la meciul de fotbal România – Ungaria
Ecouri de la meciul de fotbal România – Ungaria

Ecouri de la meciul de fotbal România – Ungaria

 Huligani unguri au fost amendaţi şi în Miercurea-Ciuc

 

Înainte cu o seară de meciul România – Ungaria, care a avut loc în Bucureşti, un grup de câteva zeci de suporteri unguri au poposit şi în Miercurea-Ciuc. Când am trecut pe lângă ei, aceştia s-au rezumat doar la a bea bere pe o terasă de pe strada pietonală şi la a scanda diferite chestii. Cum a doua zi nu a apărut nimic în presă referitor la vreun scandal al acestora – deşi toată presa naţională a stat cu ochii pe câteva mii de maghiari veniţi în Bucureşti (care cu trenul, care cu autocare) – am crezut că, până la urmă, în Miercurea-Ciuc, nu a fost depăşită limita.

Asta până când, cu ocazia meciului de fotbal dintre Finlanda şi România, aflându-mă în restaurantul San Gennaro, managerul Demichelis mi-a povestit ce s-a întâmplat în acea noapte de vineri spre sâmbătă.

Potrivit acestuia, o parte dintre huliganii unguri, cu mintea înceţoşată de aburii alcoolului, ar fi intrat şi în restaurantul lui, unde ar fi dorit chiar să o bată pe una dintre chelneriţe. Demichelis povestea că huliganii s-au dus inclusiv într-un club de pe strada pietonală, unde, de asemenea, ar fi provocat un scandal, iar printre cei bătuţi în acea noapte s-ar fi aflat inclusiv un angajat al unei firme de pază şi protecţie. Tot scandalul ar fi ţinut până spre ora 02:00-03:00 dimineaţă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, agent şef Gheorghe Filip, confirma faptul că mai mulţi suporteri unguri au făcut scandal în acea noapte. De asemenea, mai mulţi dintre aceştia au fost duşi la secţie, iar şapte dintre ei au primit amenzi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, pentru provocări şi participări la acţiuni violente.

Acesta a mai precizat faptul că nici o persoană nu a depus vreo plângere către poliţie împotriva unuia sau mai multor suporteri din acel grup.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.