Echipamente oferite de Primăria Miercurea-Ciuc pentru pompierii voluntari de la Harghita-Băi | Informația Harghitei - jurnal independent Echipamente oferite de Primăria Miercurea-Ciuc pentru pompierii voluntari de la Harghita-Băi | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Societate » Echipamente oferite de Primăria Miercurea-Ciuc pentru pompierii voluntari de la Harghita-Băi
Echipamente oferite de Primăria Miercurea-Ciuc pentru pompierii voluntari de la Harghita-Băi

Echipamente oferite de Primăria Miercurea-Ciuc pentru pompierii voluntari de la Harghita-Băi

  • Se doreşte construirea unei clădiri multifuncţionale în care ar urma să fie şi sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă

Săptămâna a început pozitiv pentru pompierii voluntari de la Harghita-Băi, localitate aparţinătoare de municipiul Miercurea-Ciuc. Luni, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Harghita-Băi, primarul şi viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, respectiv Bors Béla, le-au acordat pompierilor voluntari diplome de apreciere. Gestul vine după ce, la mijlocul lunii ianuarie, Csutak László şi echipa sa, condusă de Tófalvi Ernő, au intervenit, până la sosirea pompierilor militari, pentru stingerea incendiului izbucnit la un apartament din staţiune, provocat intenţionat.

Însă, pe lângă aceste diplome, primăria a oferit echipei de acolo şi echipamente. Este vorba de opt furtunuri de refulare, un aparat de respirat cu aer comprimat şi o ţeavă de refulare reglabilă în valoare de aproximativ 8.000 de lei. În acest an, municipalitatea a alocat fonduri pentru achiziţionarea de furtunuri suplimentare, colectoare, schele de tub, scări, scule de mână, uniforme, echipament de protecţie şi legitimaţii.

Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, preciza că „în urmă cu câţiva ani unul dintre principalele noastre proiecte de lege din Parlament a urmărit să se asigure că pompierii voluntari sunt asiguraţi în timpul misiunilor. Aşa s-a ajuns la contractul-cadru cu pompierii voluntari. Dacă se întâmplă vreun accident, acesta este considerat accident de muncă, iar persoana accidentată beneficiază de îngrijire medicală”.

Potrivit informaţiilor furnizate de către primărie, Serviciul voluntar din Harghita-Băi are în dotare o autospecială de intervenţie, astfel că este necesară şi construirea unei staţii de pompieri pentru a exista şi un loc unde să fie ţinută.

Astfel, municipalitatea a decis să construiască o clădire multifuncţională (subsol + parter) care, pe lângă spaţiile care urmează să fie amenajate pentru pompierii voluntari, va mai cuprinde un cabinet medical, o farmacie, o toaletă publică şi spaţii de birouri. Suprafaţa totală construită va fi de 318 mp, iar suprafaţa utilă de 522 mp.

Contractul de execuţie urmează să fie semnat în acest an, iar costul total al proiectului este estimat la 4,65 milioane de lei. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.