Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Duminică s-a încheiat recenzarea – în Harghita s-au înregistrat peste 285.000 de persoane | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Duminică s-a încheiat recenzarea – în Harghita s-au înregistrat peste 285.000 de persoane
Duminică s-a încheiat recenzarea – în Harghita s-au înregistrat peste 285.000 de persoane

Duminică s-a încheiat recenzarea – în Harghita s-au înregistrat peste 285.000 de persoane

În judeţul Harghita au fost înregistrate, până la finalul ultimei zile de recenzare din cadrul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, 285.159 de persoane, ceea ce reprezintă 96,3 la sută din populaţia rezidentă ţintă estimată la data de 1 decembrie 2021, potrivit unor informaţii făcute publice ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform unui comunicat al instituţiei, în 31 iulie 2022 a fost finalizată ultima etapa de colectare a datelor de recensământ atât prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai, cât şi prin colectarea datelor de la punctele de recenzare fixă.

Până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, la nivel naţional s-au înregistrat în total 18,15 milioane de persoane, reprezentând 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021 (19,02 milioane persoane). Primele rezultate ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 (RPL 2021) vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete şi finale să fie făcute publice la finalul anului 2023. RPL 2021 a fost primul recensământ din România organizat integral în format digital, a fost al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989. Întregul proces al colectării datelor s-a desfăşurat cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei depline a informaţiilor.

„Institutul Naţional de Statistică mulţumeşte populaţiei României care a participat în număr foarte mare la procesul de recenzare. Această acţiune s-a desfăşurat în condiţii optime cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), care a oferit suportul tehnic şi operaţional. Recensământul s-a bucurat şi de sprijinul activ al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), precum şi de cel al primăriilor”, se arată în comunicat. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.