Odorheiu Secuiesc: Droguri de mare risc, aproape 40.000 de țigarete și 370 de litri de alcool de contrabandă, confiscate în urma mai multor percheziții domiciliare – imagini video | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 28 iunie 2022
Home » Societate »
Odorheiu Secuiesc:
Droguri de mare risc, aproape 40.000 de țigarete și 370 de litri de alcool de contrabandă, confiscate în urma mai multor percheziții domiciliare – imagini video
<h5><i>Odorheiu Secuiesc:</i></h5> Droguri de mare risc, aproape 40.000 de țigarete și 370 de litri de alcool de contrabandă, confiscate în urma mai multor percheziții domiciliare – imagini video

Odorheiu Secuiesc:
Droguri de mare risc, aproape 40.000 de țigarete și 370 de litri de alcool de contrabandă, confiscate în urma mai multor percheziții domiciliare – imagini video

Un bărbat a fost arestat preventiv, marți, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în urma mai multor percheziții domiciliare efectuate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Harghita, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție Județean  (IPJ) Harghita, cele 8 percheziții domiciliare efectuate luni au vizat mai multe persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, pentru consum propriu, fără drept. De asemenea, polițiștii IPJ Harghita au mai efectuat 3 percheziții domiciliare la persoane bănuite de contrabandă și evaziune fiscală.

„Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, în municipiul Odorheiu Secuiesc, un bărbat ar fi închiriat două garaje, în scopul disimulării și comercializării drogurilor și produselor accizabile. Față de alte 6 persoane sunt efectuate cercetări pentru stabilirea activității infracționale. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 68,8 grame de droguri de mare risc (amfetamină), 38.580 de țigarete, posibil provenind din contrabandă, 370 de litri de alcool sustras de la plata accizelor, diferite sume de bani, telefoane mobile, 1.005 euro și 6.037 de lei”, se arată în comunicat.

Luni, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv.

Conform sursei citate, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Odorheiu Secuiesc, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, continuă cercetările într-un dosar penal cu privire la produsele accizabile descoperite (țigarete și băuturi alcoolice).

La activități au participat polițiștii structurilor de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, ordine publică și criminalistică, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Târgu Mureș, Serviciului de Operațiuni Speciale Harghita și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.