Ce trebuie să se schimbe la Newcastle ca echipa să devină o forță în Premier League | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 8 iunie 2023
Home » Sport » Ce trebuie să se schimbe la Newcastle ca echipa să devină o forță în Premier League
Ce trebuie să se schimbe la Newcastle ca echipa să devină o forță în Premier League

Ce trebuie să se schimbe la Newcastle ca echipa să devină o forță în Premier League

(articol publicitar)

Preluarea lui Newcastle United de către Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite (PIF) a fost marcată de multe controverse. Palmaresul saudiților în ceea ce privește drepturile omului este deplorabil iar mulți privesc cumpărarea lui Newcastle doar ca o încercare de spălare de imagine. Cu toate acestea, fanii clubului din nordul Angliei au fost încântați să scape de vechiul patron, Mike Ashley, cel care în cei 14 ani la club a reușit să se facă urât de toți susținătorii echipei.

Așadar Newcastle, unul dintre cele mai iubite cluburi din Anglia, cu un stadion cu o capacitate de peste 50.000 de locuri, a intrat oficial într-o nouă eră, devenind peste noapte unul dintre cele mai bogate cluburi din lume. Transformarea nu poate să vină însă decât treptat. Astfel că întrebarea logică este: care sunt primii pași pe care trebuie să îi facă noua conducere?

Ce trebuie să facă patronii lui Newcastle pentru a pune bazele unei echipe puternice

  1. Newcastle trebuie să rămână în Premier League

Obiectivul imediat și cel mai important este rămânerea în Premier League. Echipa a avut un început de sezon dezastruos cu Steve Bruce la cârmă, dar acum englezul a plecat iar echipa trebuie neapărat să se redreseze. O echipă retrogradată în Championship nu va fi nici pe departe atractivă pentru marii fotbaliști ai planetei. Poate nici măcar pentru cei care au toată cariera în față. Din toate punctele de vedere, chiar și economic, o retrogradare ar aduce mari probleme și trebuie evitată cu orice cost. În acest moment, conform Sportingbet.ro, Newcastle are o cotă de 2.60 de a ajunge în Championship iar marele noroc al echipei de pe Tyneside pare să fie că există echipa în situații mai neplăcute, cum ar fi Norwich, Watford sau Burnley. Click aici pentru pariuri sport – având în vedere situația echipei, un pariu pe salvarea lui Newcastle s-ar putea dovedi foarte inspirat.

  • Aducerea unui antrenor cu experiență

Pentru această primă fază, Newcastle are nevoie de un antrenor experimentat care să poată gestiona situația actuală și să ducă clubul spre siguranța rămânerii în Premier League. Cineva ca Rafa Benitez sau Carlo Ancelotti ar fi reprezentat alegeri excelente, dar din păcate pentru echipa de pe St. James Park cei doi nu sunt disponibili în acest moment. O altă variantă bună ar fi Jose Mourinho, dar portughezul este fidel în acest moment proiectului de la Roma. Poate că patronii lui Newcastle ar trebui să monitorizeze cu atenție situația lui Mauricio Pochettino de la PSG și în paralel să încerce să îl aducă pe Lucien Fravre în nordul Angliei.

  • Transferuri importante în iarnă

Nu ar fi neapărat cea mai bună idee să se încerce aducerea unor vedete imediat. În presă s-a scris constant de sosirea lui Coutinho iar brazilianul intră în categoria transferurilor de tip “Robinho” – cei refuzați de echipele mari. Numele lui Aaron Ramsey a fost și el vehiculat. Un jucător mai bun pentru Newcastle ar fi de exemplu James Tarkowski care se întărească defensiva pentru a oferi șansa echipei să crească în viitor. De asemenea, Jesse Lingard sau Anthony Martial ar trebui să fie și ei variante.

Așadar Newcastle are toate șansele să devină un club uriaș în viitor, dar felul în care conducerea va gestiona această perioadă de început va fi esențială.

sursă foto: pixabay.com

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.