Două secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc ar mai avea nevoie stringentă de medici | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 23 septembrie 2023
Home » Sănătate » Două secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc ar mai avea nevoie stringentă de medici
Două secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc ar mai avea nevoie stringentă de medici

Două secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc ar mai avea nevoie stringentă de medici

Într-un interviu acordat ziarului nostru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, dr. Demeter Ferenc, spunea că la două secţii ar mai fi o nevoie stringentă de medici, asta după ce în perioada anterioară au fost făcute mai multe angajări.

„Dacă e să discutăm despre succesele noastre din ultimul an – spunea managerul spitalului – putem să spunem că am reuşit să rezolvăm mai multe probleme de personal. De exemplu, singurul medic endocrinolog al spitalului se pensionează în acest an; după lupte seculare am reuşit să aducem un endocrinolog tocmai din Baia Mare”.

De asemenea, şi la Secţia de neurologie, care a funcţionat numai cu un medic, s-a reuşit încadrarea a încă doi specialişti.

Prin angajarea a încă unui medic neurochirurg, secţia poate lărgi, de acum, scala de intervenţii. Dacă un singur neurochirurg putea să facă doar anumite intervenţii chirurgicale, de acum se pot realiza şi altele, mai complexe, care necesită prezenţa a doi neurochirurgi în sala de operaţii.

Revenind la prezent, acum se află în desfăşurare un examen pentru medic de chirurgie buco-maxilo-facială, astfel că, în curând, cei cu traumatisme ale feţei, ale craniului, nu vor mai trebui să se deplaseze până la Târgu-Mureş, Braşov sau Odorheiu-Secuiesc.

Şi bucătăria va beneficia de un specialist, nu bucătar, ci un dietetician. „Am considerat că este oportun să avem grijă şi din acest punct de vedere de pacienţii noştri prin asigurarea unui meniu bogat, variat, gustos. Şi până acum, foarte rar ni s-au plâns pacienţii că mâncarea ar lăsa de dorit; evident, nu este mâncare de restaurant, este mâncare de spital public care trebuia asigurată din 7 lei”, spunea dr. Demeter Ferenc.

În final, managerul spitalului afirma că, deşi nevoie de medici, ar mai fi pe la vreo 2-3 secţii, „necesităţi imperioase sunt la oncologie şi la serviciul de urgenţă”.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.