Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Topliţa:Două acţiuni caritabile în prag de sărbători, cu daruri pentru semenii nevoiaşi | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Societate »
Topliţa:
Două acţiuni caritabile în prag de sărbători, cu daruri pentru semenii nevoiaşi
<h5><i>Topliţa:</i></h5>Două acţiuni caritabile în prag de sărbători, cu daruri pentru semenii nevoiaşi

Topliţa:
Două acţiuni caritabile în prag de sărbători, cu daruri pentru semenii nevoiaşi

Dăm culoare Crăciunului şi Cutia cu fapte bune sunt două acţiuni caritabile care se vor desfăşura în perioada următoare şi în cadrul cărora topliţenii sunt invitaţi să doneze jucării, haine sau alimente pentru ca în prag de sărbători să aducă o bucurie şi celor nevoiaşi.

Dăm culoare Crăciunului se află la a doua ediţie. „Dărnicia şi mărinimia de care aţi dat dovadă în anul 2020, în cadrul campaniei Dăm Culoare Crăciunului, m-a încurajat şi motivat să susţin această acţiune şi anul acesta.”, scria Dumitru Olariu, primarul municipiului Topliţa, pe pagina sa de socializare.

Cei care doresc să se implice în această campanie, în perioada 6-18 decembrie, de luni până vineri, între orele 13:00-17:00, iar sâmbăta, între orele 10:00-14:00, pot să aducă în holul Casei Municipale de Cultură alimente, dulciuri şi jucării.

Distribuirea pachetelor, persoanelor şi familiilor aflate în dificultate se va realiza în perioada 21-23 decembrie.

Cutia cu fapte bune este un proiect născut la iniţiativa consilierelor locale Ana Olga Dobrean şi Daniela Lenuţa Pop şi se derulează în parteneriat cu Asociaţia Sf. Ilie.

Ana Olga Dobrean ne spunea că se doreşte ca această campanie să nu se rezume doar la sărbătorile de iarnă şi să nu se oprească în această lună. „Ne-am gândit că trebuie să-i găsim o continuitate, pentru că lumea nu are nevoie de ajutor doar în luna decembrie, ci în toată perioada anului.”, astfel că „din ianuarie, în fiecare lună, timp de o săptămână, acest proiect va funcţiona în oraş”, spunea consilierul local.

Cei care vor să aducă o rază de bucurie celor nevoiaşi, pot să contribuie cu rechizite şcolare, cărţi, jucării, produse de igienă personală sau de vestimentaţie, încălţăminte, podoabe de sărbători, articole de îmbrăcăminte (nu trebuie să fie noi), dulciuri, alimente. Acestea pot fi duse, până pe 19 decembrie, la cinematograful din municipiu, în fiecare zi, între orele 15:00-17:00, spaţiul fiind pus la dispoziţie de către Primăria Topliţa.

În vederea donării cutiilor ce se vor aduna, Ana Dobrean spunea că s-a luat legătura cu şcolile din oraş, acestea având liste cu copiii care primesc burse sociale, care au o situaţie financiară mai puţin bună. De asemenea, s-a luat legătura cu preoţii de la biserici, aceştia cunoscându-şi enoriaşii şi putând da indicaţii la cine se poate merge şi de ce anume ar avea nevoie. Totodată, lucrând în cadrul Serviciului de Ambulanţă, Ana Dobrean a întâlnit multe persoane care chiar au nevoie de ajutor. Şi, nu în ultimul rând, ne spunea că a mobilizat mulţi prieteni, pe cartiere, care îşi cunosc vecinii şi ştiu cine ar putea beneficia şi chiar s-ar bucura de un ajutor în perioada sărbătorilor.

Încă din prima zi a acestei campanii interesul a fost destul de mare, Ana Dobrean spunând că deja lumea a sunat să întrebe dacă pot să ducă tablete, calculatoare, televizoare şi chiar aspiratoare.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.