Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Doar două cazuri noi de infectare cu coronavirus în Harghita, după efectuarea a aproape 120 de teste | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Sănătate » Doar două cazuri noi de infectare cu coronavirus în Harghita, după efectuarea a aproape 120 de teste
Doar două cazuri noi de infectare cu coronavirus în Harghita, după efectuarea a aproape 120 de teste

Doar două cazuri noi de infectare cu coronavirus în Harghita, după efectuarea a aproape 120 de teste

  • În 17 localităţi ale judeţului nu au fost înregistrate îmbolnăviri în ultimele două săptămâni

Autorităţile au anunţat, astăzi, doar 2 cazuri noi de infectare cu coronavirus în Harghita, după efectuarea a 119 teste, dintre care 73 rapide şi 46 RT-PCR. Din păcate, au fost înregistrate şi 3 noi decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în judeţ, de la începutul pandemiei, ridicându-se la 833.

În toată această perioadă au fost declarate vindecate 12.909 persoane, dintre care 23 de duminica trecută şi până astăzi. În spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Topliţa şi Gheorgheni erau internate, luni, 82 de persoane care contractaseră coronavirusul, iar alte 100 se aflau în izolare la domiciliu, ceea ce înseamnă că în Harghita erau 182 de cazuri active de infectare.

Alte 825 de persoane care s-au întors din state cu risc ridicat de infectare se aflau în carantină la domiciliu. Incidenţa numărului de cazuri la nivelul judeţului Harghita era, în data de 6 decembrie, de 0,68 la mia de locuitori.

Din datele prezentate de Direcţia de Sănătate Publică Harghita rezultă că numai în localitatea Dârjiu incidenţa cazurilor de pe parcursul a 14 zile este de peste 3, fiind anunţată o rată de infectare de 3,88 la mia de locuitori. În 17 dintre cele 67 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, respectiv în Bălan, Căpâlniţa, Cârţa, Corund, Cozmeni, Dăneşti, Lunca de Sus, Ocland, Plăieşii de Jos, Porumbeni, Săcel, Sândominic, Sânmartin, Sântimbru, Satu Mare, Secuieni şi Tuşnad nu a fost înregistrat nici un caz nou de COVID-19 în ultimele două săptămâni. În municipiul Miercurea Ciuc rata de infectare era, astăzi, de 0,58, la fel ca şi în Odorheiu Secuiesc, iar în Topliţa de 0,9 la mia de locuitori. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.