Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

TopliţaDouă acţiuni caritabile în prag de sărbători, cu daruri pentru semenii nevoiaşi | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Societate »
Topliţa
Două acţiuni caritabile în prag de sărbători, cu daruri pentru semenii nevoiaşi
<h5><i>Topliţa</i></h5>Două acţiuni caritabile în prag de sărbători, cu daruri pentru semenii nevoiaşi

Topliţa
Două acţiuni caritabile în prag de sărbători, cu daruri pentru semenii nevoiaşi

Dăm culoare Crăciunului şi Cutia cu fapte bune sunt două acţiuni caritabile care se desfăşoară în această perioadă şi în cadrul cărora topliţenii sunt invitaţi să doneze jucării, haine sau alimente pentru ca în prag de sărbători să aducă o bucurie şi celor nevoiaşi.

Acţiunea Dăm culoare Crăciunului a ajuns la a patra ediţie, iar până pe 18 decembrie topliţenii sunt invitaţi să doneze alimente neperisabile, dulciuri, jucării (noi sau folosite, dar aflate în stare bună), haine noi, rechizite şi cărţi. Acestea se strâng în holul Casei de Cultură, de luni până joi, între orele 11:00 şi 15:00, şi vineri, între orele 09:00 şi 13:00.

Acţiunea Dăm culoare Crăciunului este organizată de Primăria municipiului Topliţa.

Carmen Alexandra Runcan, din cadrul Primăriei municipiului Topliţa şi coordonatoarea campaniei, spunea că anul trecut au fost strânse peste 100 de cadouri, dorindu-se ca şi anul acesta să fie atins acest prag. Beneficiarii vor fi familii cu nevoi, persoane vârstnice, copii, iar pentru identificarea persoanelor care au nevoie de ajutor se va colabora şi cu preoţii.

„În funcţie de câte pachete vom reuşi să facem cu siguranţă găsim beneficiari în oraş. Şi o mie de pachete dacă am avea, vom avea cui să le dăm”, ne spunea Carmen Alexandra Runcan.

A doua campanie, Cutia cu fapte bune, este organizată de Asociaţia Sf. Ilie Topliţa.

Şi în acest caz pot fi donate încălţăminte, haine noi sau în stare foarte bună, alimente neperisabile, jucării, rechizite, decoraţiuni, aparate de mici dimensiuni, produse pentru îngrijire sau cosmetice. Cadourile pot fi duse la sediul vechi al Ambulanţei (str. Victor Babeş), în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 13:00 şi 17:00.

Olga Dobrean, iniţiatoarea proiectului, ne spunea că acţiunea se află la al treilea an şi, chiar dacă imaginea ei este mai puternică în luna decembrie, Cutia cu fapte bune există pe tot parcursul anului.

„În decembrie, acţiunea o facem mai amplu şi cu mai multă publicitate pentru că e o perioadă de bunătate, de emoţii, de dragoste, lumea, în perioada sărbătorilor, e mai plină de bunătate. Decembrie e despre colinde, bucurii, oameni dragi, amintiri, fapte bune şi se numeşte luna cadourilor.

Lumea ştie că existăm, că suntem pe toată perioada anului”, spunea Olga Dobrean.

Mai preciza că ar fi nevoie de un spaţiu permanent, pentru că în lipsa lui, periodic, sunt nevoiţi să se mute dintr-un sediu în altul. Dacă s-ar găsi un asemenea spaţiu „ar fi o binecuvântare, nu numai pentru noi, cei care am iniţiat acţiunea, ci şi pentru populaţie”.

Olga Dobrean mai preciza că beneficiarii nu sunt doar din municipiu, ci şi din localităţile apropiate. „Încercăm să ajungem peste tot sau să-i chemăm la sediu, unde avem Cutia cu fapte bune, iar copilul respectiv să-şi aleagă el ce vrea – jucării, hăinuţe, papuci – şi pleacă mulţumit”.

Pentru că această acţiune este deschisă pe toată perioada anului, am întrebat-o pe dna Olga Dobrean cât de deschişi sunt oamenii către astfel de acţiuni în afara perioadei sărbătorilor. Ne spunea că se primesc pachete, dar nu la fel de multe ca în decembrie.

„Sunt oameni care ştiu să fie oameni şi noi încă nu ne-am pierdut credinţa. De asta mergem înainte şi suntem la al treilea an cu această acţiune. Nu ne-am pierdut încrederea în oameni, mai credem în fapte bune, mai credem în Moş Crăciun şi încercăm să-i atragem în echipa noastră, să înmulţim cu toţii bucuria şi bunătatea”, spunea Olga Dobrean.

Informaţii suplimentare despre această campanie pot fi obţinute de la doamnele Olga Dobrean (0726/67.76.51) sau Elena Butucaru (0753/40.44.03).

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.