Dosare penale întocmite şi zeci de kilograme de materiale pirotehnice ridicate de Crăciun de poliţiştii harghiteni | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 septembrie 2023
Home » Societate » Dosare penale întocmite şi zeci de kilograme de materiale pirotehnice ridicate de Crăciun de poliţiştii harghiteni
Dosare penale întocmite şi zeci de kilograme de materiale pirotehnice ridicate de Crăciun de poliţiştii harghiteni

Dosare penale întocmite şi zeci de kilograme de materiale pirotehnice ridicate de Crăciun de poliţiştii harghiteni

Poliţiştii harghiteni au ridicat, în perioada sărbătorilor de Crăciun, circa 60 de kilograme de materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 4.800 de lei, potrivit unui comunicat remis, ieri, presei de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita. Oamenii legii au întocmit 14 dosare penale, pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Numai vinerea trecută, un tânăr de 16 ani, din comuna Joseni, a fost surprins de poliţişti în timp ce comercializa, fără drept, materiale pirotehnice din categoriile II şi III. Au fost ridicate, pe bază de dovadă, circa 4 kilograme de articole pirotehnice, în valoare totală de aproximativ 500 de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul încălcării prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, urmând a se da soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, a precizat IPJ Harghita. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.