Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Donaţii de peste trei milioane de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Sănătate » Donaţii de peste trei milioane de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc
Donaţii de peste trei milioane de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Donaţii de peste trei milioane de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Numeroşi oameni, agenţi economici, instituţii publice şi bancare, fundaţii şi organizaţii neguvernamentale, culte religioase, composesorate, unităţi de alimentaţie publică şi mulţi alţii şi-au adus contribuţia, într-un gest fără precedent, la dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), în contextul pandemiei COVID-19

Valoarea totală a donaţiilor oferite până în prezent este de 3.092.878 de lei. De la echipamente de protecţie pentru personalul medical, dezinfectanţi şi sisteme de monitorizare a funcţiilor vitale ale pacienţilor, până la aparate performante foarte costisitoare, au fost achiziţionate cu ajutorul acestora.

Dr. Konrád Judit, managerul spitalului judeţean harghitean, precizează, într-un comunicat de presă al unităţii medicale, că majoritatea donaţiilor au fost preluate şi repartizate secţiilor SJU. În perioada următoare sunt aşteptate să ajungă în Miercurea Ciuc, de la furnizori, „şi aparatele de mare valoare” comandate.

„La început, nimeni, nici noi nu am fost pregătiţi pentru pandemia de coronavirus, iar faptul că angajaţii spitalului au primit echipamentele de protecţie potrivite şi pacienţii spitalului au avut parte de examinările, medicaţia şi îngrijirea corespunzătoare, se datorează şi donatorilor. Vă spun sincer, nu am anticipat donaţii de această anvergură. În lunile trecute, spitalul a depus un efort financiar imens, pentru asigurarea noilor echipamente, aparate şi medicamente. Şi acest efort a fost completat pe măsură de către donaţiile primite. Pot să vă spun că suntem pregătiţi cu echipamente de protecţie, aparatură şi medicamente şi pentru lunile următoare”, a afirmat managerul SJU din Miercurea Ciuc.

În semn de apreciere pentru gestul altruist, fiecare sponsor va primi câte o diplomă din partea spitalului judeţean, alături de mulţumirile adresate acestora, inscripţionate cu litere de-o şchioapă pe un banner de mari dimensiuni, vizibile de la intrarea în unitatea medicală.

„Mulţumesc pentru suma importantă şi pentru donaţiile în natură, pentru solidaritatea de care a dat dovadă comunitatea noastră. De asemenea, mulţumiri se îndreptă şi spre conducerea şi colectivul de muncă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, dar şi către medicii rezidenţi, care au lucrat împreună cu aceştia. Încheiem, aşadar, prima parte a campaniei de strângere a donaţiilor şi am convingerea că şi în perioada care va urma vom putea conlucra pentru siguranţa familiilor din judeţul Harghita. Am ajutat împreună!”, a conchis preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, citat în documentul de presă menţionat.

Biroul de presă al SJU precizează că şeful administraţiei publice judeţene s-a întâlnit cu 12 dintre medicii rezidenţi din centrele universitare, care s-au alăturat personalului medical al spitalului judeţean în perioada stării de urgenţă şi a celei de alertă. „Aproape toţi medicii tineri au spus că a fost o experienţă pozitivă să lucreze la noi şi s-au convins că vor să se întoarcă la Miercurea Ciuc, după terminarea studiilor”, se arată în comunicatul de presă al spitalului judeţean.

În replică, dr. Konrad Judit i-a încredinţat că instituţia medicală este în plină dezvoltare şi aşteaptă tineri specialişti, iar preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a dat asigurări că autoritatea publică judeţeană va continua să sprijine spitalul judeţean şi să construiască noi locuinţe de serviciu pentru tinerii medici.

***

Lista completă a donaţiilor şi a celor care au sprijinit Spitalul Judeţean de Urgenţă poate fi consultată pe pagina web a spitalului (www.spitalmciuc.ro). Informaţii cu privire la strângerea de fonduri puteţi găsi şi pe site-ul korona.hargitamegye.ro.

M. DANIELA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.