Doi operatori economici sancţionaţi pentru exploatarea de masă lemnoasă prin albia pârâului Belchia din zona Gheorgheni | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 24 septembrie 2023
Home » Agricultură/Ecologie » Doi operatori economici sancţionaţi pentru exploatarea de masă lemnoasă prin albia pârâului Belchia din zona Gheorgheni
Doi operatori economici sancţionaţi pentru exploatarea de masă lemnoasă prin albia pârâului Belchia din zona Gheorgheni

Doi operatori economici sancţionaţi pentru exploatarea de masă lemnoasă prin albia pârâului Belchia din zona Gheorgheni

Comisarii de mediu harghiteni au amendat cu 4.000 de lei două societăţi economice care au exploatat material lemnos prin albia pârâului Belchia, zona Gheorgheni, în amonte de captarea de apă a municipiului.

Comisariatul Judeţean Harghita al Gărzii Naţionale de Mediu a fost sesizat săptămâna trecută despre activitatea de exploatare din zona respectivă, iar în urma controlului au fost identificate şi societăţile comerciale în cauză.

Conform prevederilor legale, constituie contravenţie şi se sancţionează circulaţia autovehiculelor de orice tip şi transportul cu orice mijloace al buştenilor prin albia minoră a râurilor şi pâraielor din zona de munte. Astfel, potrivit unei informări a Gărzii de Mediu Harghita, făcută după finalizarea controlului, pe lângă amenzi, au mai fost impuse şi măsuri pentru conformare.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.