Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Doi copii minori şi părinţii lor au ajuns la Spitalul de Arşi din Bucureşti, în urma rănilor suferite într-un incendiu | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Societate » Doi copii minori şi părinţii lor au ajuns la Spitalul de Arşi din Bucureşti, în urma rănilor suferite într-un incendiu
Doi copii minori şi părinţii lor au ajuns la Spitalul de Arşi din Bucureşti, în urma rănilor suferite într-un incendiu

Doi copii minori şi părinţii lor au ajuns la Spitalul de Arşi din Bucureşti, în urma rănilor suferite într-un incendiu

Focul a izbucnit la locuinţa victimelor după ce proprietarul locuinţei a încercat să demonteze, cu ajutorul unui polizor improvizat, robinetul de cupru al unui rezervor GPL pentru autoturisme, neştiind că este sub presiune

Doi copii minori şi părinţii lor au ajuns la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce un incendiu a izbucnit la locuinţa lor de pe str. Şumuleu din Miercurea-Ciuc. Focul a fost stins de către proprietar împreună cu vecinii, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc şi trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Harghita.

Potrivit Compartimentului informare şi relaţii publice din cadrul ISU „Oltul” al judeţului Harghita, incidentul a fost anunţat miercuri după-amiază, iar echipajele de intervenţie au acordat primele îngrijiri medicale unei familii cu doi copii minori, care prezentau arsuri. Aceştia au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, ulterior fiind transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Conform sursei citate, mama copiilor, o tânără de 22 de ani, care a fost preluată de echipajul SMURD, prezenta arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 18% din suprafaţa corpului. Tatăl copiilor, în vârstă de 37 de ani, avea arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 25% din suprafaţa corpului. Iar cei doi copii, un băiat de 6 ani şi o fetiţă de 4 ani, prezentau arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului.

În aceeaşi după-amiază, poliţiştii din cadrul IPJ Harghita au solicitat deplasarea unui echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc pentru scoaterea unui recipient din incinta locuinţei respectivei familii, care ar fi prezentat pericol de incendiu.

Sosiţi la faţa locului, pompierii au constatat că proprietarul locuinţei a încercat să demonteze, cu ajutorul unui polizor improvizat, robinetul de cupru al unui rezervor GPL pentru autoturisme, neştiind că este sub presiune. În momentul acţionării, scânteile produse au aprins gazul din incintă, declanşând incendiul.

În urma incendiului au ars pereţii interiori ai locuinţei, precum şi elemente de mobilier.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.