DJ 123, către Valea Uzului, va fi complet reabilitat | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » DJ 123, către Valea Uzului, va fi complet reabilitat
DJ 123, către Valea Uzului, va fi complet reabilitat

DJ 123, către Valea Uzului, va fi complet reabilitat

Costul lucrărilor de execuţie se ridică la peste 35 de milioane de lei

Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a semnat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean (DJ) 123, care vor fi executate de societatea Multipland. Lungimea sectorului de drum judeţean care leagă comuna Sânmartin de satul Cinod, până la intersecţia cu drumul comunal spre Eghersec este de 14,5 kilometri (km). Potrivit directorului general adjunct al Direcţiei Tehnice din cadrul CJ Harghita, Adrian Chiorean, lucrările au în vedere refacerea fundaţiei, asfaltarea DJ 123, de-a lungul acestuia urmând să fie amplasate şi 52 de podeţe pentru scurgerea apelor pluviale. În cadrul proiectului va fi reabilitat podul de la ieşirea din comuna Sânmartin şi vor fi construite patru noi poduri din beton. Pentru desfăşurarea circulaţiei, pe perioada lucrărilor se vor amenaja podeţe provizorii. Lăţimea totală a părţii asfaltate a drumului va fi de şase metri.

Drumurile laterale vor fi şi ele amenajate pe o lungime de 25 de metri, cu aceeaşi structură ca şi DJ 123.

Durata de execuţie a lucrărilor prevăzută în contract este de 45 de luni (3 ani şi 9 luni), iar valoarea contractului de execuţie se ridică la peste 35 de milioane de lei cu TVA.

„Vrem să reabilităm DJ 123 începând de la Sânmartin până la graniţa cu judeţul Bacău până în 2025. Credem că prin semnarea acestui contract dăm o şansă celor peste 500 de oameni care trăiesc la Cinod şi Eghersec, pentru că şi ei merită servicii şi protecţie, ca toţi ceilalţi cetăţeni ai judeţului Harghita”, a declarat preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba. Reabilitarea DJ 123 va deschide noi oportunităţi de exploatare a zonei, a afirmat şeful autorităţii publice judeţene, cum ar fi turismul şi accesul către aeroportul din Bacău. „Aşadar, noi credem că acest drum va servi dezvoltării judeţului nostru şi aşteptăm de la parlamentarii judeţului Harghita să lupte pentru finanţare; pentru că în timpul comunismului, drumurile care făceau legătura între comunităţi şi zone au fost lăsate în paragină, şi statul are datoria de a finanţa reabilitarea acestui drum judeţean”, a conchis Borboly Csaba.

În prezent DJ 123 este pietruit şi afectat de inundaţiile produse în anii anteriori, în special de cele care au avut loc începând din 2016 şi până în prezent.

Contractul de execuţie a lucrărilor către Valea Uzului s-a semnat, marţi, la Biblioteca comunală din Sânmartin.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.