Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Discuţii la două ministere pentru planuri ale municipiului Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Societate » Discuţii la două ministere pentru planuri ale municipiului Miercurea Ciuc
Discuţii la două ministere pentru planuri ale municipiului Miercurea Ciuc

Discuţii la două ministere pentru planuri ale municipiului Miercurea Ciuc

  • Ridicarea unor blocuri ANL la marginea cartierului Tudor şi preluarea în administrarea localităţii a patinoarului artificial

Săptămâna trecută, Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc, a avut o întâlnire, la Bucureşti, cu doi miniştri din cadrul Guvernului, vizând două planuri ale autorităţii locale.

La Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, edilul s-a întâlnit cu Cseke Attila, discuţiile dintre cei doi vizând demararea unui program de construire de blocuri ANL, atât cu locuinţe sociale, cât şi cu locuinţe de necesitate. În ceea ce priveşte locul pe care s-ar dori ridicarea imobilelor, Korodi Attila spunea că e vorba de un teren, de aproximativ un hectar, aflat în vecinătatea cartierului Tudor. „După ce se aprobă noul PUZ, pe zona respectivă este oportună şi binevenită (construcţia acestor blocuri – n.a.). Din păcate, din fonduri publice, blocuri, în ultima perioadă, nu prea s-au construit”, spunea primarul municipiului.

Preluarea patinoarului şi o conectivitate cu bazinul de înot

A doua vizită de lucru a fost la Ministerul Tineretului şi Sportului, unde, cu Novák Eduard, a fost readusă în discuţie dorinţa ca municipalitatea să preia patinoarul artificial „Vákár Lajos”, acesta fiind, în prezent, în posesia ministerului.

Motivele pentru care primăria doreşte preluarea acestei arene sportive ţine, pe de o parte, de management, considerând că municipalitatea ar putea fi un mai bun manager pentru imobil, iar pe de alta de faptul că ar putea depune un proiect la Compania Naţională de Infrastructură pentru reabilitarea patinoarului.

Korodi Attila dezvăluia şi faptul că dacă municipalitatea va prelua patinoarul, atunci se va avea în vedere şi o cuplare a infrastructurii acestuia cu cea a bazinului de înot, aflat în imediata apropiere.

Primarul municipiului spunea că primii paşi în acest demers de preluare a arenei sportive s-au făcut anul trecut, când a fost trimisă la minister o hotărâre de consiliu, precum şi alte documente prin care se solicită infrastructura respectivă.

C. LIVIU

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.