Discuții între primarii români din județ și președintele Consiliului Județean pe tema bugetului | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 23 septembrie 2023
Home » Economic » Discuții între primarii români din județ și președintele Consiliului Județean pe tema bugetului
Discuții între primarii români din județ și președintele Consiliului Județean pe tema bugetului

Discuții între primarii români din județ și președintele Consiliului Județean pe tema bugetului

Romeo Țepeș-Focșa, președintele filialei harghitene a PSD, a convocat o întâlnire a primarilor localităților românești din județ cu președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, după ce au fost nemulțumiri legate de sumele alocate localităților din zona de nord.

La întâlnire, care a avut loc astăzi, au participat primarii din municipiul Toplița, respectiv din comunele Tulgheș, Corbu, Bilbor, Gălăuțaș, Sărmaș, Subcetate și Voșlăbeni.

Romeo Țepeș-Focșa, care este și primarul comunei Corbu, spunea că în cadrul discuțiilor, edilii și-au expus nemulțumirile, dar s-a reușit clarificarea anumitor aspecte, fiind o discuție constructivă. În final s-a decis ca alocarea banilor să se facă pe proiecte existente, pentru a nu se ajunge la excedent bugetar, în sensul că la final de an vor rămâne bani care nu se vor cheltui.

„Așa că – spunea primarul comunei Corbu – se va merge pe finanțarea proiectelor. În momentul în care dai ordinul de începerea lucrărilor, mergi la consiliul județean, ei propun hotărârea și primești bani.

Aici o să fie dezavantajați primarii care au proiectele ce o să înceapă în trimestrul 3 sau 4, pentru că e posibil ca banii să se termine”. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.