Din nou patru zile de festival doar cu formaţii maghiare, în iunie, în Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 decembrie 2023
Home » Timp Liber » Din nou patru zile de festival doar cu formaţii maghiare, în iunie, în Miercurea-Ciuc
Din nou patru zile de festival doar cu formaţii maghiare, în iunie, în Miercurea-Ciuc

Din nou patru zile de festival doar cu formaţii maghiare, în iunie, în Miercurea-Ciuc

Primăria municipiului Miercurea-Ciuc, în parteneriat cu o asociaţie din localitate, organizează în vară o nouă ediţie a unui festival la care vor participa în principal formaţii maghiare, organizatorii aşteptându-se la aproximativ 30 de mii de vizitatori pe parcursul celor patru zile ale evenimentului.

„Pornim din nou festivalul de muzică NyarON Szereda (VaraON Miercurea-Ciuc – n.r.), un festival care doreşte a fi altceva decât zilele oraşului, care să aducă delicii muzicale celor care vor achiziţiona bilete de intrare. Dorim ca în weekend-ul care închide anul şcolar, ca şi anul trecut, muzica să definească atmosfera de festival şi de deschidere pentru perioada de vară. Prin proiectul pe care îl facem dorim să îi ţintim pe acei oameni dornici de festival, de muzică pop-rock, care iubesc mai mult poate zona urbană, ofertele urbane, unde poate să fie o atmosferă suficient de atrăgătoare. În cadrul festivalului vor fi două scene, una în spatele Cetăţii Mikó şi una în spatele patinoarului Vákár Lajos şi un camping special pentru cei care vin la festival, ceea ce este diferit faţă de anul trecut. Testăm un alt format, pentru a defini pe termen lung variantele cele mai atrăgătoare. Anul trecut, în cele patru zile au fost 25.000 de participanţi, anul acesta dorim să atingem cifra de 30.000. Această perioadă nu va însemna numai muzică, va însemna şi programe interactive pentru cei care vor locui practic în cadrul festivalului sau vor vizita locaţiile acestuia de dimineaţa până noaptea târziu. O să fie un camping mai special, mai ţintit nu către teenageri, ci mai degrabă către oamenii care doresc să fie în preajma festivalului, dar să aibă şi condiţii mai speciale. Dorim să facem un camping amenajat, pentru cei care de dimineaţa până noaptea târziu vor să simtă vibe-ul, atmosfera festivalului şi să poată să fie cât mai repede pregătiţi pentru a doua zi”, a declarat într-o conferinţă de presă primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila.

Potrivit afirmaţiilor sale, în zona pistei de patinaj viteză participanţii la festival vor avea parte de diverse activităţi şi vor avea şi posibilitatea de a asculta muzică şi de a face cumpărături, principalele concerte urmând să aibă loc pe scena din curtea Cetăţii Mikó, unde vor evolua artişti şi formaţii precum Edda, Csík Zenekar, ByeAlex sau Slepp.

Până în data de 30 aprilie sunt disponibile aşa-numite bilete „earlybird” la preţul de 125 de lei, care pot fi achiziţionate prin intermediul site-urilor bilete.ro, nyaron.ro şi prin accesarea link-urilor de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Korodi Attila a mai spus că organizarea de diverse programe culturale şi sportive este benefică pentru întreprinzătorii din oraş şi pentru comunitate.

„Până la urmă, prin aceste programe sportive, culturale şi muzicale pe care le organizăm începând cu luna mai şi până la mijlocul lunii octombrie, tot ce înseamnă servicii turistice, ospitaliere, capătă o piaţă mai mare, iar efectul acestor programe se simte şi în numărul de înnoptări şi în oferta restaurantelor”, a mai afirmat primarul municipiului Miercurea-Ciuc.

Festivalul „NyarON Szereda” se va desfăşura în perioada 15-18 iunie.

EMIL GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.