Din ce în ce mai multe maşini cu numere de Polonia pe drumurile din judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Din ce în ce mai multe maşini cu numere de Polonia pe drumurile din judeţ
Din ce în ce mai multe maşini cu numere de Polonia pe drumurile din judeţ

Din ce în ce mai multe maşini cu numere de Polonia pe drumurile din judeţ

  • Prefectul Petres Sándor consideră că este nevoie de continuarea acţiunilor poliţiştilor pentru depistarea celor care conduc astfel de maşini fără respectarea reglementărilor în vigoare privind perfectarea actelor

Prefectul judeţului Harghita, Petres Sándor, şi-a exprimat speranţa că acţiunile poliţiştilor pentru depistarea celor care conduc autoturisme cu numere de înmatriculare poloneze, fără respectarea legislaţiei în vigoare referitoare la perfectarea actelor, vor continua şi în perioada următoare. Petres Sándor a declarat în şedinţa din această săptămână a Colegiului prefectural că numărul unor astfel de autoturisme a crescut în judeţ şi ar putea să existe surprize neplăcute în momentul în care s-ar produce, de pildă, o coliziune cu o astfel de maşină, mai ales dacă nu există o asigurare valabilă de răspundere civilă auto-RCA.

„Aş vrea să mulţumesc Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita pentru modul în care a anticipat o problemă despre care voiam să discutăm, şi anume creşterea vizibilă a numărului autoturismelor cu numere de înmatriculare de Polonia, la care se pune problema existenţei asigurărilor, respectiv a plăţii taxelor. Începem să vorbim despre un fenomen, am văzut acţiuni în acest sens ale IPJ. Mulţumesc pentru promptitudine şi sper să continue aceste acţiuni pentru că nimeni nu îşi doreşte o surpriză de genul unei coliziuni cu o maşină înmatriculată în străinătate, după care s-ar putea să nu existe cine să plătească daunele”, a afirmat Petres Sándor.

Potrivit unor informaţii făcute publice recent de Biroul de presă al IPJ Harghita, pe parcursul anului trecut, poliţiştii de la Serviciul Rutier au reţinut 54 de certificate de înmatriculare auto eliberate de autorităţi din alte state. Dintre acestea, cele mai multe certificate de înmatriculare, respectiv 39, fuseseră eliberate de autorităţile poloneze, fiind urmate de cele din Ungaria (11), Germania (2), Ucraina (1) şi Slovacia (1).

„Abaterile cele mai frecvente pentru care s-a aplicat măsura complementară constând în reţinerea certificatului de înmatriculare eliberat de autorităţile din Polonia au fost: neperfectarea actelor de vânzare-cumpărare, lipsa asigurării de răspundere civilă auto, caroserie degradată sau lipsă elemente de caroserie şi deficienţe la sistemul de iluminare. Din totalul de 39 de certificate de înmatriculare emise de autorităţile poloneze şi reţinute de poliţişti, în 35 de cazuri autovehiculele au fost conduse de către conducători posesori de permise de conducere eliberate de România, în timp ce doar în 4 cazuri aceştia au avut permise de conducere eliberate de autorităţi din alte state. Controalele asupra autovehiculelor înmatriculate în alte state sunt desfăşurate cu regularitate pentru a asigura respectarea normelor legale în domeniul circulaţiei rutiere”, a mai informat Biroul de presă al IPJ Harghita, precizând totodată că pentru evitarea situaţiilor în care certificatul de înmatriculare este reţinut din cauza neregulilor referitoare la neperfectarea actelor de vânzare-cumpărare, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să aibă toate documentele autovehiculului corect completate, conform normelor în vigoare.

EMIL GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.