Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Din activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita pe anul 2019A crescut numărul misiunilor jandarmilor harghiteni comparativ cu anul 2018 | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate »
Din activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita pe anul 2019
A crescut numărul misiunilor jandarmilor harghiteni comparativ cu anul 2018
<h5><i>Din activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita pe anul 2019</i></h5>A crescut numărul misiunilor jandarmilor harghiteni comparativ cu anul 2018

Din activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita pe anul 2019
A crescut numărul misiunilor jandarmilor harghiteni comparativ cu anul 2018

Într-un cadru festiv, în Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Harghita, colonel Iamandi Dan a prezentat misiunile şi activităţile derulate în anul 2019 de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita.

În anul trecut au fost executate un număr de 917 misiuni de asigurare a ordinii publice faţă de 676 în anul 2018 (reprezentând o creştere cu 35 %), cu un efectiv de 5.638 jandarmi faţă de 4.278 în anul 2018, atât în mediul urban, cât şi în cel rural. S-au executat 9.129 misiuni de menţinere a ordinii publice, faţă de 8.204 în anul anterior, în 52 de localităţi, dintre care 8 în mediul urban şi 44 în mediul rural, 88 de mandate de aducere, 1.073 misiuni de pază şi protecţie şi 625 de misiuni (13 cu poliţia, 113 cu ariile protejate, 94 cu organele silvice, 340 cu inspectoratul şcolar şi 65 de acţiuni cu alte instituţii).

Au fost constatate de către jandarmi un număr de 32 infracţiuni, cu 30 autori, acestea făcând obiectul a 28 dosare cu acte premergătoare începerii urmăririi penale şi au fost aplicate 785 de sancţiuni contravenţionale, din care 428 au fost amenzi în valoare de 436.450 lei, iar 357 au fost avertismente scrise.

Pe timpul executării misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat (cu poliţia), au fost constatate un număr de 131 infracţiuni, cu 125 de autori, care au făcut obiectul a 112 de dosare cu acte premergătoare începerii urmăririi penale.

La final, după prezentarea materialului de bilanţ, prefectul judeţului a ţinut să evidenţieze: „cuvântul de ordine este să facem o sărbătoare din convieţuire în acest judeţ. (…) să ne privim în ochi mereu cu încredere şi să ştiţi că cetăţenii vă vor ajuta şi privi cu încredere, atunci când există această stare de bună relaţionare. E firesc să fie aşa, să vă privească exact ca pe un ajutor în problemele pe care le au. (…) Ştiţi să vă faceţi datoria şi trebuie să vă faceţi datoria”.

Activitatea a fost onorată de prezenţa domnului colonel Liviu Uzlău – directorul Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică a Jandarmeriei Române, Ioan Proca – prefectului judeţului, Borboly Csaba – preşedintele consiliului judeţean şi a reprezentanţilor instituţiilor cu care inspectoratul cooperează şi colaborează, precum şi a cadrelor ce formează colectivul inspectoratului. (Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.