Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Din această săptămână începe aprovizionarea cu sare pentru deszăpezirea drumurilor naţionale | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Din această săptămână începe aprovizionarea cu sare pentru deszăpezirea drumurilor naţionale
Din această săptămână începe aprovizionarea cu sare pentru deszăpezirea drumurilor naţionale

Din această săptămână începe aprovizionarea cu sare pentru deszăpezirea drumurilor naţionale

În prezent, reparaţiile la drumurile naţionale ce tranzitează judeţul sunt făcute în proporţie de 70%

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a avut loc luni, Cătălin Romanescu, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Harghita, a prezentat situaţia pregătirilor pentru iarnă. Astfel, acesta spunea că este semnat acordul-cadru atât pentru sare, cât şi pentru utilaje, urmând să se încheie contractele subsecvente, moment în care utilajele vor putea intra în bazele de deszăpezire la ordinul celor de la Drumuri Naţionale.

Aprovizionarea cu sare, material antiderapant ce va fi folosit pe timpul iernii, va începe săptămâna aceasta, avându-se în vizor o cantitate contractată de 21 de mii de tone pentru toate bazele de deszăpezire. De asemenea, pentru că Secţia Drumuri Naţionale nu are un depozit închis pe teritoriul judeţului şi nici nu se ştie dacă şi când va avea, se doreşte închirierea a două hale pentru depozitarea sării.

În ceea ce priveşte starea actuală a drumurilor naţionale, Cătălin Romanescu preciza că reparaţiile la partea carosabilă sunt realizate, în momentul de faţă, în proporţie de 70% şi se speră ca în prima decadă a lunii octombrie acestea să fie finalizate. (Liviu C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.