Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

DIICOT va pune sechestru pe bunurile Rompetrol | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » (Inter)Național » DIICOT va pune sechestru pe bunurile Rompetrol
DIICOT va pune sechestru pe bunurile Rompetrol

DIICOT va pune sechestru pe bunurile Rompetrol

DIICOT urmează să pună sechestru pe bunurile Rompetrol. Sunt vizate atât rafinăria Petromidia, cât şi benzinăriile companiei şi alte active, sechestrul ridicându-se la 660 milioane de euro. Potrivit unor surse HotNews, este vorba de un dosar privind privatizarea Petromidia. Măsurile procurorilor vin la puţin timp după ce KazMunaiGaz, compania din Kazahstan care cumpărase Rompetrol de la Dinu Patriciu, a vândut-o la rândul său către o companie din China.

Conform unor surse judiciare, suma totală pe care se va pune sechestru este de aproximativ trei miliarde de lei, această sumă reprezentând valoarea estimată a prejudiciului în dosar.

Sechestrul va fi instituit pe mijloacele fixe de la Petromidia, acţiuni, dar şi pe conturi bancare ale unor persoane fizice. Acest dosar este disjuns din dosarul Rompetrol, în care a fost judecat şi omul de afaceri Dinu Patriciu.

În luna martie, şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, declara că dosarul Rompetrol disjuns din cel în care a fost judecat Dinu Patriciu are 3.100 de volume, iar prejudiciul din dosar este unul „impresionant”: „E într-adevăr impresionant prin prejudiciul care probabil că până la urmă va fi cuantificat intr-o sumă exactă. La acest moment, vorbim de zeci de milioane de dolari la acel moment. Zeci de milioane la momentul iniţial cred că s-ar putea transforma undeva spre sute de milioane. Nu aş putea da o cifră exactă acum pentru că nu aş vrea să greşesc”.

Compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan – KazMunayGas (KMG) şi China Energy Company Limited au semnat pe 19 aprilie documentele specifice pentru constituirea unui joint-venture, compania chineză devenind acţionar majoritar cu 51%, iar participarea KMG în noul joint-venture va fi de 49%. (Prompt Media)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.