Deşi avea multiple răni, fata a scăpat cu viaţă şi azi părăseşte spitalul | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Deşi avea multiple răni, fata a scăpat cu viaţă şi azi părăseşte spitalul
Deşi avea multiple răni, fata a scăpat cu viaţă şi azi părăseşte spitalul

Deşi avea multiple răni, fata a scăpat cu viaţă şi azi părăseşte spitalul

O copilă de 12 ani, din comuna Tuşnad, singură acasă cu cei doi fraţi mai mici ai săi, a fost atacată săptămâna trecută de un urs, chiar în spatele clădirii în care locuiesc.

Alertaţi de unul dintre băieţi, vecinii au sunat la 112 şi, în urma apelului recepţionat, o ambulanţă din Băile Tuşnad, cea mai apropiată localitate de locul incidentului, a preluat-o şi a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc, unde a fost supusă imediat unei intervenţii chirurgicale, cea mai gravă dintre răni fiind localizată la nivelul bazei hemitoracelui stâng.

Beneficiind de tratament cu antibiotice, începând cu ziua de vineri, 26 august, fata urma să primească şi tratamentul antirabic, starea sa fiind una stabilă, după cum avea să-mi declare ieri managerul SJU Miercurea-Ciuc, dr. Demeter Ferenc.

Tot domnia sa avea să ne mai spună că, azi, după ce va primi a doua doză de vaccin antirabic, micuţa pacientă va părăsi spitalul şi se va întoarce acasă, la familia sa.

Reamintesc în context faptul că acesta este al cincilea caz de persoană atacată de urs de la începutul anului şi până acum, numărul înregistrat la zi coincizând cu cel înregistrat în urmă cu un an, când au ajuns la spital tot atâţia oameni.

ŞTEFANA DRĂGHICI

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.