Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Deputatul Korodi Attila şi-a depus luni candidatura la Primăria Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Politic » Deputatul Korodi Attila şi-a depus luni candidatura la Primăria Miercurea Ciuc
Deputatul Korodi Attila şi-a depus luni candidatura la Primăria Miercurea Ciuc

Deputatul Korodi Attila şi-a depus luni candidatura la Primăria Miercurea Ciuc

Împreună cu aceasta a fost depusă şi lista completă a candidaţilor pentru Consiliul Local al municipiului reşedinţă de judeţ

„Important este ca 27 septembrie să fie momentul în care decidem despre viitorul oraşului Miercurea Ciuc, nu despre politica de la Bucureşti, nu despre certuri între diferite formaţiuni politice, ci despre viitorul oraşului Miercurea Ciuc”, a declarat candidatul UDMR, Korodi Attila, după depunerea candidaturilor la Biroul Electoral Local Miercurea Ciuc.

Potrivit acestuia, municipiul reşedinţă al judeţului are nevoie de o economie puternică, de un sistem educaţional foarte bine conturat, bazat pe expertiză şi pe sprijinirea tinerilor pentru a deveni „capabili pe piaţa muncii” şi „oameni activi în societate”. Programele propuse de deputatul UDMR şi echipa sa vizează deopotrivă viitorul vârstnicilor, care trebuie să se bucure de „o bătrâneţe corectă şi meritată”.

Şi nu în ultimul rând, candidatul Korodi Attila şi echipa sa şi-au propus ca oraşul Miercurea Ciuc să devină o atracţie turistică, deschisă tuturor celor care doresc să facă cunoştinţă cu „viaţa total diferită a unei comunităţi etnice, altfel conturată decât în cealaltă parte a ţării şi care poate să fie un motor de dezvoltare”.

„Avem nevoie de un oraş care să poată să fie sigur pentru cetăţeni, dar să poată să fie şi verde pentru tineri şi pentru ceilalţi. Alegerile din 27 septembrie, din punctul nostru de vedere, reprezintă definirea viitorului oraşului pentru 4-8 ani de zile. Noi pentru asta lucrăm şi pentru asta cerem sprijinul şi încrederea cetăţenilor”, a conchis parlamentarul UDMR.

Korodi Attila şi echipa sa au depus o listă completă de candidaturi şi ţintesc să obţină majoritatea absolută în Consiliul Local, motivând că programele „îndrăzneţe” propuse pentru dezvoltarea municipiului Miercurea Ciuc „necesită multă energie, dar şi responsabilitate”, majoritatea absolută însemnând 13-15 persoane din lista de 24 de candidaturi depusă.

Parlamentarul UDMR, fost ministru al Mediului şi Dezvoltării Durabile în Guvernele Tăriceanu, Ungureanu şi Ponta, a câştigat alegerile interne organizate în data de 7 martie de UDMR, pentru stabilirea candidatului acestei formaţiuni politice la Primăria Miercurea Ciuc. El şi-a adjudecat atunci 73,56% dintre sufragiile alegătorilor, învingându-l în cursa internă pe actualul primar al municipiului, Ráduly Róbert Kálmán, aflat la cel de-al patrulea mandat de primar.

DANIELA M.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.